DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Darbu uzsāks Latvijas Radio multimediju studija

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2018.gada 12.aprīlī, Latvijas Radio ir nodevis ekspluatācijā multimediju studiju, kas paver jaunas iespējas sabiedriskajam medijam gan piesaistīt klausītājus, gan popularizēt radio saturu un personības video formātos.

Latvijas Radio darbs lielākai daļai klausītāju asociējas ar skaņu – skaistiem un izglītojošiem raidījumiem, klasisku, mūsdienīgu un, īpaši svarīgi, pašmāju mūziku klausītāju iemīļotos radio kanālos galvenokārt FM apraidē. 

"Multimediju studija atšķir jaunu lappusi Latvijas Radio darbībā. Līdz šim mūsu īpašā formāta dēļ daudzas aktivitātes bija ierobežotas vai nebija iespējamas vispār. Turpmāk Latvijas Radio varēs arī vizuālā formā izcelt tās personības un stāstus, kurus mūsu klausītāji ir pieraduši dzirdēt Latvijas Radio programmās. Turklāt multimediju studijas nodošana ekspluatācijā rada iespējas stiprināt sadarbības projektus sabiedriskā medija ietvaros un paplašināt informācijas klāstu sociālajos tīklos," uzsver Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne.  

Ivars Āboliņš, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietnieks, uzsver, ka "Ir milzīgs gandarījums par to, ka multimediju studija beidzot ir nodota ekspluatācijā. Ticu, ka Latvijas Radio saturs tagad kļūs vēl daudzveidīgāks un pieejamāks. Ieguvēji no tā būsim mēs visi – Latvijas Radio klausītāji. Multimediju studijas sekmīga nodošana ekspluatācijā pierāda to, ka, ja grib, ir iespējams paveikt visu. Šī projekta veiksmīgs noslēgums ir Latvijas Radio valdes priekšsēdētājas Unas Klapkalnes un valdes locekles Mārītes Tukišas nopelns."

Latvijas Radio Multimediju studijas izbūve tika uzsākta 2015.gadā. Telpu rekonstrukcijas izmaksas ir EUR 85875,75, bet tehniskā aprīkojuma iegāde tika veikta par EUR 82649,04. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Veselības inspekcija un Būvniecības valsts kontroles birojs studiju atzinuši par derīgu ekspluatācijai, bet Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai nav bijuši iebildumi pret telpu rekonstrukciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI