DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

“No sirds Latvijai” - PRET HAOSU IZGLĪTĪBAS SISTĒMĀ, par saprātīgu, tālredzīgu un lietderīgu reformu ieviešanu Latvijā

“No sirds Latvijai”
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien partijas “No sirds Latvijai” deputāti tikās ar iniciatīvas “Par pašreizējās skolas gaitu uzsākšanas vecuma saglabāšanu” autoriem - Neatkarīgās izglītības biedrības un Latvijas Privāto pirmskolu biedrības pārstāvjiem, lai diskutētu par NEPĀRDOMĀTO Izglītības un zinātnes ministrijas virzīto reformu. Ministrija ignorē speciālistu viedokļus un veselo saprātu, lai tikai vēlēšanu gadā novestu kādu reformu līdz galam. Kurš no šīs stūrgalvības būs ieguvējs? Mūsu jaunā paaudze tā noteikti nebūs. Bērnu vecāki vairākkārt ir pauduši negatīvu nostāju pret šo reformu. Kāpēc ministrijas ierēdņi uzskata, ka ekspertu atzinumi ir muļķības un ka vecāki nezina kā pareizi audzināt bērnus?

Pēc diskusijas abas puses vienojās par turpmāko sadarbību, lai reforma netiktu ieviesta bez argumentiem. Sarunas gaitā neatradām nevienu loģisku pamatojumu reformas ieviešanai. Konstatētie fakti viennozīmīgi pierāda reformas problēmas:

  • Izglītības un zinātnes ministrija nav sniegusi NEVIENU pētījumos balstītu analīzi par reformas plusiem;
  • pedagogiem nav nodrošināts skaidrs rīcības plāns un atbilstoši sakārtota vide;
  • nav izstrādātas un izsvērtas mācību programmas sešgadniekiem;
  • šobrīd daudzās izmaiņas izglītības jomā tiek pasludinātas bez skaidra un pamatota plāna.

Partijas "No sirds Latvijai" deputāti vairākkārt ir skaidri norādījuši, ka ir pret šo sasteigto un nepamatoto sešgadnieku reformu. Mēs piekrītam pedagoģijas profesionāļiem, ka šādas reformas ieviešana var veicināt skolēnu sekmju pasliktināšanos, var radīt emocionālus, psihiska un pat fiziska rakstura traucējumus bērniem. Mūsuprāt, izglītības ministrs domā par sevi un politiku, bet nedomā par bērniem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI