DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs ar EK viceprezidentu Enerģētikas savienības jautājumos apspriež energodrošības aktualitātes reģionā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 2. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentu Enerģētikas savienības jautājumos Marošu Šefčoviču (Maroš Šefčovič) un apsprieda Enerģētikas savienības ieviešanas jautājumus, kā arī enerģētikas drošības aspektus reģionā.

E. Rinkēvičs un M. Šefčovičs pārrunāja Latvijas gatavību turpināt iesākto darbu reģionālā dabasgāzes tirgus izveidē, tādējādi stiprinot energoapgādes drošību. Latvija ir gandarīta par pieaugošo reģionālo sadarbību, kas ļauj Latvijai piekļūt arī sašķidrinātās gāzes (liquefied natural gas, LNG) piegādes avotiem. Pozitīvi raugāmies uz ASV dabasgāzes eksporta pieaugumu un globālā LNG tirgus izaugsmi. 

Ministrs izteica pateicību Eiropas Komisijai par līdzšinējo atbalstu Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācijas procesā. ES finansējums ir viens no priekšnoteikumiem veiksmīgai šī projekta realizācijai, norādīja E. Rinkēvičs.

EK viceprezidents M. Šefčovičs viesojas Latvijā Enerģētikas savienības otrās tūres (Energy Union Tour) ietvaros. Darba vizītes laikā viņš tiekas arī ar Ministru prezidentu Māri Kučinski, ekonomikas un finanšu ministriem, Saeimas Eiropas lietu komisijas locekļiem, kā arī pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI