DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Delna aicina Valsts prezidentu un premjeru uzņemties atbildību par “Oligarhu lietu”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sabiedrība par atklātību – Delna pirmdien, 10.jūlijā nosūtīja vēstules augstākajām Latvijas amatpersonām ar aicinājumu uzņemties atbildību par “Oligarhu lietas” virzību un aizstāvēt Latvijas valsts demokrātiju un Satversmi.

Delna, iestājoties par atklātību, tiesiskumu un demokrātiju, aicina Valsts prezidentu, Raimondu Vējoni, Nacionālās drošības padomes sēdē prasīt konstruktīvu rīcību no izmeklēšanas iestāžu, tostarp Ģenerālprokuratūras un KNAB, vadītājiem. Tāpat Delna aicina atbalstīt trauksmes cēlēju un ziņu mediju tiesības informēt sabiedrību par notikumiem, kas saistīti ar "Rīdzenes sarunām" un sabiedrības interešu pārkāpšanu.

Ministru prezidentam, Mārim Kučinskim, Delna atgādina "Rīdzenes sarunās" minēto augsto Latvijas amatpersonu – zemkopības ministra Jāņa Dūklava un satiksmes ministra Ulda Auguļa – tikšanos ar Krievijas Federācijas premjerministra Dmitrija Medvedeva vietnieku Arkādiju Dvorkoviču 2016.gada augustā. Par tikšanos iepriekš nebija informēta Ārlietu ministrija un Ministru prezidents nesniedza Delnai informāciju, kāpēc ministru tikšanās notika slepenībā, kādi jautājumi tika pārrunāti, kādas vienošanās panāktas. Delna aicina Māri Kučinski pieprasīt Jāņa Dūklava un Ulda Auguļa demisiju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI