DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

“Lauku ceļotājs” ienāk Latvijas Lauksaimniecības muzejā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 27. - 28. maijā Latvijas Lauksaimniecības muzejs būs atvērts un gaidīs viesus “Lauku ceļotājs” organizētajā akcijā “Atvērtās dienas laukos”. Šogad akcija norisināsies ne tikai Latvijā, bet pirmo reizi arī Lietuvā. Abās valstīs akcijā apvienojušās 180 lauku tūrisma saimniecības, kas šajās divās dienās apmeklētājiem sarūpējušas īpašus pārsteigumus un akcijas piedāvājumus.

Akcijas laikā Latvijas Lauksaimniecības muzejā apmeklētājiem tiks dota unikāla iespēja izkalt savu laimes naudiņu, kā arī fotogrāfēties pie vēsturiskiem muzeja priekšmetiem. Apmeklētāji varēs iepazīties ar īstām lauksaimniecības vēstures liecībām, par kurām interese tiek veicināta ar visdažādākajiem zemes apstrādes, kopšanas, ražas novākšanas un pārstrādes tehniku, lauku amatnieku – kalēju un galdnieku darbarīkiem, ierīcēm un izgatavojumiem, sadzīves tehniku un mājturībā vajadzīgām lietām, visdažādāko transportu, sākot ar ratiem un beidzot ar kombainu, zemes mērīšanai un meliorēšanai nepieciešamo, ģeodēzijas instrumentiem, meliorācijas aprīkojumu, u.tml.

Muzeja mērķis ir veidot valsts iedzīvotājiem un viesiem priekšstatu par Latvijas laukiem, iepazīstināt ar lauksaimniecības nozaru attīstības vēsturi un popularizēt materiālās un nemateriālās liecības par saimniekošanu un dzīvi Latvijas laukos no 19.gadsimta beigām līdz mūsdienām.

Akciju "Atvērtās dienas laukos" organizē "Lauku ceļotājs" sadarbībā ar Lietuvas lauku tūrisma asociāciju "Atostogos kaime" un ar to tiek uzsākta vasaras tūrisma sezona laukos - ar plaši atvērtām durvīm aicinot visus interesentus, klientus, kaimiņus un vienkārši zinātkāros doties uz lauku saimniecībām un iepazīties ar bagātīgo piedāvājumu - ieraudzīt, nogaršot, izmēģināt, iegādāties! Šogad akcents tiek likts uz saimniecībām, kurās var iepazīt un pieredzēt lauksaimnieciskos procesus no pirmsākumiem līdz mūsdienīgai ražošanai. Notiks demonstrējumi un meistarklases, iepazīstinot ar senā mantojuma pielietojumu mūsdienās (zivju kūpināšana, maizes, cepšana, podniecība, utt.). Būs iespēja arī iegādāties svaigi gatavotus lauku labumus tieši no saimniekiem.

Akcijas mērķis ir popularizēt laukus, laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus, pakalpojumus, kā arī ieinteresēt lielu un mazu pilsētu iedzīvotājus divas dienas doties prom no pilsētas, lai iepazītu lauku dzīvi, nobaudītu lauku labumus, atrastu saimniecības, no kurām iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus, kā arī izbaudītu aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot laukos.

Lai nokļūtu atvērto dienu saimniecībās un objektos - vispirms jāatver akcijas tīmekļa vietne www.celotajs.lv/atvertasdienas, kurā var atrast karti un visu saimniecību aprakstus ar īpašajiem piedāvājumiem un ieteikumiem un kā veiksmīgāk plānot vienas vai divu dienu braucienu. Papildu informācija par Lietuvas saimniecībām atrodama tīmekļa vietnē http://www.atostogoskaime.lt/akcijos-dalyviai. Akcijas karti ar saimniecību kontaktiem Latvijā un Lietuvā var saņemt arī "Lauku ceļotāja" birojā, novadu tūrisma informācijas centros un DUS "Circle K" visā Latvijā.

Organizatori aicina, lai nerastos pārpratumi un akcija sniegtu vajadzīgo gandarījumu, savu noskatīto vietas apmeklējumu vēlams iepriekš pieteikt saimniekiem, bet vēlamais apmeklējuma laiks - no 10:00 līdz 18:00.

Latvijas Lauksaimniecības muzejs atrodas Ziemeļkurzemē, Talsos - 113 km attālumā no Rīgas, 76 km no Ventspils un 145 km attālumā no Liepājas.

Papildu informācija: http://www.celotajs.lv/lv/e/lauksaimniecibas_muzejs_talsos vai

Tālrunis 25463748, 29403183, e-pasts: llm@llm.lv

Adrese: Celtnieku iela 12, Talsi, LV-3201, http://www.llm.lv

________________________

Jānis Mergups-Kutraitis,
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI