DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece: Latvijas profesionālo mūziķu panākumi apliecina mūzikas izglītības nepārvērtējamo nozīmi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas profesionālie mūziķi gūst panākumus visā pasaulē. Man šķiet, šo panākumu atslēga slēpjas faktā, ka Latvija ir viena no retajām pasaules valstīm, kur pieejama pilna cikla mūzikas izglītība, sākot no bērnu mūzikas skolām un beidzot ar Mūzikas akadēmiju. Tā ir bagātība, kas jāsargā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 7.martā, atklājot Lielās mūzikas balvas 2016 pasniegšanas ceremoniju Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

"Esam guvuši neskaitāmas balvas starptautiskos koru konkursos un starptautiskos izpildītāju konkursos. Visaugstāko atzinību izpelnījušās latviešu operas dīvas un mūsu diriģenti – viņi uzstājas uz pasaules prestižākajām skatuvēm. Mēs lepojamies ar latviešu komponistu daiļradi, kas uzplaukst arvien spilgtāk. Un ar pašmāju uzvedumiem, kas pārsteidz ar pasaules elpu un ko mūsu talantīgie mākslinieki veido kopā ar Eiropas režisoriem, scenogrāfiem, skaņu un gaismas māksliniekiem," gandarījumu pauda Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece uzsvēra, ka lepojas arī ar jaunās paaudzes mākslinieku lielo plejādi, kas nemitīgi papildina mūsu profesionālo mūziķu saimi. Saeimas priekšsēdētāja pasniedza Lielo mūzikas balvu nominācijā Gada jaunais mākslinieks, kuru saņēma Daumants Liepiņš.

"Mūzika mūsos raisa vārdos grūti tveramās sajūtas – nacionālo stīgu, dievišķo un pārlaicīgo stīgu. Mūzika mūsos veido izpratni par skaisto un tikumisko, tā sevī ietver ētiskos, estētiskos un pat idejiskos ideālus, bet galvenais – tā rada mīlestības jūtām līdzīgu saviļņojumu," uzsvēra I.Mūrniece.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI