DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs tiekas ar Kvebekas Nacionālās asamblejas stipendiātiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
15. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kvebekas Nacionālās asamblejas “Fondation Jean-Charles-Bonenfant” stipendiātiem, kuri apmeklē Latviju, Lietuvu un Igauniju, lai iepazītu Baltijas valstu politiskās, tiesību un parlamentārās sistēmas.

Sarunā ar jauniešiem ministrs uzsvēra, ka šī ir nozīmīga diena, jo Eiropas Parlaments balso par Eiropas Savienības (ES) un Kanādas Visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA), kā arī ES un Kanādas Stratēģiskās partnerības nolīgumu. Arī Latvijā abu nolīgumu ratifikācijas process tuvojas noslēgumam. Tāpat ministrs iepazīstināja jauniešus ar ārlietu dienesta aktualitātēm, kā būtiskākos minot drošības jautājumus, NATO daudznacionālā kaujas bataljona izvietošanu reģionā un Brexit.

Jaunieši savukārt interesējās par tādām tēmām kā Latvijas un Kanādas divpusējās attiecības, Latvijas sadarbība ar jauno ASV administrāciju, attiecību attīstība ar Krieviju kopš neatkarības atjaunošanas, migrācijas jautājumi, Baltijas valstu sadarbība, Austrumu partnerība, kā arī sabiedrības integrācija Latvijā.

Uzturēšanās laikā Latvijā Kvebekas Nacionālās asamblejas praktikanti viesojas arī Valsts prezidenta kancelejā, Saeimā un Latvijas Ārpolitikas institūtā, kā arī tiekas ar Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāju un tiesībsargu.

"Fondation Jean-Charles-Bonenfant" stipendija izveidota 1978. gadā, un to finansiāli atbalsta Kvebekas Nacionālā asambleja. Katru gadu stipendijai no Kvebekas provinces tiek atlasīti pieci jaunieši, kuri nesen absolvējuši kādu no provinces universitātēm.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI