DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvijas un Igaunijas prezidenti pārrunā valstu divpusējās un starptautiskās aktualitātes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien darba vizītes laikā Tallinā tikās ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu un apsprieda aktuālos savstarpējo attiecību un starptautiskos jautājumus.

Tikšanās laikā uzmanība tika veltīta sadarbības veidošanai ar jauno Amerikas Savienoto Valstu administrāciju. Raimonds Vējonis un Kersti Kaljulaida bija vienisprātis, ka ir pāragri prognozēt, kā attīstīsies Baltijas un citu Eiropas valstu attiecības ar jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu, pirms nav zināms viņa komandas sastāvs, bet ir pamats uzskatīt, ka ASV pildīs uzņemtās starptautiskās saistības.

"Šovasar Varšavas samitā pieņemtie lēmumi par daudznacionālo NATO bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā ir stabils pamats, lai uzskatītu, ka globālās drošības stiprināšana paliks ASV prioritāte," norādīja Raimonds Vējonis.

Latvijas un Igaunijas prezidenti pārrunāja abu valstu sadarbību drošības stiprināšanā NATO alianses ietvaros. Viņi uzsvēra, ka NATO dalībvalstīm ir svarīgi nodrošināt, lai izdevumi aizsardzībai sasniegtu 2% no IKP.

Raimonds Vējonis un Kersti Kaljulaida arī vienojās stiprināt Latvijas un Igaunijas ekonomisko sadarbību, norādot, ka otrdien Igaunijā atklātā uzņēmuma "Latvijas Finieris" rūpnīca ir pierādījums tam, ka investīciju projekti ievērojami veicina savstarpējo praktisko sadarbību starp kaimiņvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI