DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Paziņoti titula “Gada brīvprātīgais 2015” ieguvēji

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 5. decembrī, svinīgajā ceremonijā tika godināti titula “Gada brīvprātīgais 2015” ieguvēji - brīvprātīgie no Amatas un Auces novada, Brocēniem, Burtnieku novada, Dagdas, Dobeles, Liepājas, Madonas un Rīgas.

Šogad titula ieguvēji ir Aija Utkina no Dagdas, kura Dagdas invalīdu biedrībā "Nema" vada deju nodarbības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām; aktīvs un vispusīgs jaunietis Artis Krists Mednis no Burtnieku novada, kurš izveidojis savu jauniešu biedrību "VirziensA"; rīdziniece Antoņida Šumilova, kura Rīgas sociālās aprūpes centros vada ķīniešu ārstnieciskās vingrošanas nodarbības; aktīva skolniece un nu jau arī Latvijas Jaunatnes padomes brīvprātīgā Krista Lubiņa no Rīgas; brīvprātīgais biedrībā "homo ecos"  Sergejs Steļmahs, kurš Rīgas jauniešus rosina pievērsties vides aizsardzībai; liepājnieks Māris Kārkliņš, kurš atradis spēku piecelties pēc smagām traumām un tagad pats palīdz Neredzīgo biedrībā un citās organizācijās; meistars ar zelta rokām Zigmunds Zaļenko, kura veikumu novērtē visi  Brocēnu iedzīvotāji;  ilggadēja Latvijas Sarkanā krusta brīvprātīgā Sarmīte Lucaus no Dobeles; Vineta Lisikova - meitene ratiņkrēslā, kura jau 10 gadus vada rokdarbu nodarbības Auces invalīdu biedrībā "Māriņa".

No nevalstisko organizāciju vidus īpašu atzinību izpelnījās jauniešu organizācija "Nītaureņi" no Amatas novada Nītaures, kas veidot aktīvu sabiedrisko ikdienu Nītaurē, un radošā apvienība jauniešiem "Trepes" no Rīgas, kas sniedz sociālu atbalstu jauniešiem gan brīvā laika organizēšanā, gan mācībās.

Savukārt  brīvprātīgajiem draudzīgākās pašvaldības godu izpelnījusies  Madonas novada pašvaldība,  kura mērķtiecīgi koordinējusi un popularizējusi brīvprātīgo darbu novadā un iesaistījusi tajā jauniešus.

"Brīvprātīgo kustībai ir vairāk nekā 100 gadus gara vēsture. Latvijā mērķtiecīgi un organizēt to esam attīstījuši kopš 1998.gada, un pa šo laiku ir paveikts daudz. Šī kustība ir aptvērusi visas vecuma grupas, visus reģionus, savu laiku un sirdi tajā iegulda privātpersonas, šo kustību atbalsta un attīsta pašvaldības un nevalstiskās organizācijas.  Apliecinājums tam ir arī šā gada brīvprātīgie, kuriem šodien,  Starptautiskajā brīvprātīgo dienā, vēlamies pateikties īpaši," atzīst Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar sadarbības partneriem rīkoja šo godināšanu, lai  pateiktos labākajiem brīvprātīgajiem par viņu nesavtīgo ieguldījumu sabiedrības labā. Par šā gada brīvprātīgo varēja nominēt gan pašvaldības un  nevalstiskās organizācijas, gan atsevišķus cilvēkus, kuri veic brīvprātīgo darbu.

Sanda Brūna
IZM Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta
direktora vietniece jaunatnes jomā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI