DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Rīgā tiekas Eiropas un Vidusjūras reģiona valstu augu karantīnas dienestu vadītāji

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ, Rīgā, no 15. līdz 17.septembrim, notiek Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) sanāksme. Tajā piedalās 28 EPPO dalībvalstu augu aizsardzības organizāciju vadītāji, arī pārstāvji no Ziemeļamerikas Augu aizsardzības organizācijas (NAPPO) un Eirāzijas Ekonomiskās komisijas, to vada EPPO prezidents Ringolds Arnītis.

Sanāksmes ietvaros 15. un 16.septembrī notiek EPPO Padomes administratīvās sēdes, kurās tiek lemti organizācijas stratēģiskās attīstības un budžeta jautājumi. Savukārt, 17.septembrī Kalsnavas kokaudzētavā notiks zinātniskais kolokvijs mežkopības jomā, kuru organizē Valsts augu aizsardzības dienests (VAAD) sadarbībā ar A/S "Latvijas valsts meži" un Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu "Silava". Kolokvijā piedalīsies mežsaimniecības jomas zinātnieki no Francijas, Dānijas, Vācijas, Krievijas un Latvijas ar prezentācijām par zinātnisko pētījumu rezultātiem par aktuālākajām problēmām augu veselības jomā mežsaimniecībā.

"Pasaules un Eiropas mežus arvien vairāk apdraud dažādi karantīnas organismi, tādēļ ir ļoti svarīgi savlaicīgi novērst šādu organismu ievešanu, ieviešanos un izplatīšanos valstīs. Savstarpēja informācijas apmaiņa un sadarbība starp zinātniekiem un valsts institūcijām, rada iespēju savlaicīgi reaģēt un maksimāli mazināt zaudējumus", norāda VAAD direktore Kristīne Kjago.

EPPO ir reģionālā augu aizsardzības organizācija, kura izveidota 1951.gadā, apvienojot 15 valstis. Šodien EPPO sastāvā ir jau 50 dalībvalstis. Latvija EPPO iestājās 1992.gadā. EPPO galvenie darbības virzieni ir augu aizsardzība ar drošām un efektīvām kaitēkļu kontroles metodēm un augu karantīnām, novērstu augiem bīstamo kaitīgo organismu iekļūšanu un izplatīšanos Eiropas un Vidusjūras reģionā. EPPO darbības formāts ietver vides risku novērtējumus, to identificēšanu, dažādu standartu un brīdinājumu sistēmu izstrādes, kopīgas datu bāzes tiešsaistes režīmā uzturēšanu, kā arī pieredzes apmaiņas veicināšanu starp dalībvalstīm.

 

Dace Ūdre,
VAAD sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI