DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atklāšanas koncerts Briselē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Beļģijā informē:
16. janvārī, Briseles mākslas centrā BOZAR (Palais des Beaux-Arts) notika Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atklāšanas koncerts.

Koncertā ievadvārdus teica Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kultūras ministre Dace Melbārde un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica. Koncertu apmeklēja Beļģijas Ārlietu ministrs Didjē Reinderss (Didier Reynders), Eiropas komisāri Valdis Dombrovskis un Andruss Ansips (Andrus Ansip), dažādu valstu vēstnieki un citi augsta līmeņa viesi, kā arī Beļģijas latviešu sabiedrības pārstāvji.

Koncerta zvaigzne – operdziedātāja Elīna Garanča kopā ar Beļģijas Nacionālo simfonisko orķestri priecēja ar Hektora Berlioza mūziku. Diriģenta Karela Marka Šišona (Karel Mark Chichon) vadībā orķestris atskaņoja arī citu izcilu Eiropas komponistu mūziku. Tika atskaņoti arī divu latviešu komponistu – Ērika Ešenvalda un Andra Dzenīša skaņdarbi. Koncertā klāt bija arī pats komponists Andris Dzenītis.

Svinīgajā uzrunā L. Straujuma uzsvēra, ka ir nepieciešama liela drosme un uzdrīkstēšanās, lai īstenotu Latvijas prezidentūru un tās izvirzītās prioritātes. "Es lepojos ar savu zemi Latviju, ar tās talantīgajiem cilvēkiem, ar kuriem mēs šobrīd nesam Eiropas dienaskārtības karogu ar vislielāko atbildību," teica Ministru prezidente.

Mākslas centra BOZAR pārstāvis atzīmēja, ka "šis ir patiesi izcils veids kā uzsākt un atklāt Latvijas prezidentūras ES Padomē Kultūras programmu Briselē. Daudzveidība, sadarbība un mijiedarbība ir Eiropas idejas centrālā ass."

16. janvārī L. Straujuma viesojās arī Briseles Eiropas skolā II (European School Brussels II). Ministru prezidente tikās ar skolas vadību un skolēniem, kas uzdeva gan personīgus, gan arī erudītus jautājumus par aktuālajiem notikumiem Latvijā.

Pasākumu sadarbībā ar mākslas centru BOZAR un Beļģijas Nacionālo orķestri organizēja Latvijas vēstniecība Beļģijā, Latvijas Pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts. Šis pasākums ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmas pasākumiem.

Latvijas Republikas vēstniecība Beļģijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI