DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Apstiprināta 2014.-2020. gada ES fondu darbības programma „Izaugsme un nodarbinātība”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 3. oktobrī, Finanšu ministrija saņēmusi vēstuli, kurā Eiropas Komisija (EK) apstiprina Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.-2020. gada plānošanas perioda darbības programmu ,,Izaugsme un nodarbinātība”. Darbības programma nosaka ES fondu investīciju principus, sasniedzamos rezultātus un atbalsta jomas nākamajiem septiņiem gadiem.

"Sarunās starp Finanšu ministriju, Eiropas Komisiju un visiem iesaistītajiem partneriem esam ieguldījuši nopietnu darbu, kurš nu ir vainagojies ar lielisku rezultātu – Eiropas Komisija apstiprinājusi darbības programmu ,,Izaugsme un nodarbinātība". Tā ir kā zaļā gaisma Latvijai, kas dod iespēju uzsākt efektīvu, rezultatīvu un uz ilgtspējīgu attīstību vērstu projektu realizēšanu nākamajā ES fondu plānošanas periodā," uzsver Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

ES investīcijas ir īpaši nozīmīgas Latvijas konkurētspējas palielināšanai un ekonomikas izaugsmei, atbalstot uzņēmējdarbības veicināšanu, izglītību, inovācijas un citas valsts attīstībai būtiskas jomas.

Darbības programmā ir ievērota sasaiste ar ES 2020 gudras, ilgtspējīgas un iekļaujošas izaugsmes stratēģiju, Nacionālo attīstības plānu 2020, kā arī citiem plānošanas dokumentiem. Stratēģiskais redzējums balstīts uz trūkumu un vajadzību analīzi. Definētie prioritārie virzieni un specifiskie atbalsta mērķi koncentrēti uz konkrētu rezultātu sasniegšanu, kas dos vislielāko atdevi ekonomikas attīstībai un iedzīvotāju dzīves kvalitātes celšanai.

Detalizētu informāciju par darbības programmu eksperti sniegs preses konferencē nākamajā nedēļā.

Džeina Tamuļeviča
Ministru prezidentes preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI