DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izsludināts konkurss uz Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes vadītāja amatu

Otrdien, 8. oktobrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes vadītāja amatu. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 2024. gada 6. novembrim.  

Prasības pretendentiem:

  • augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams humanitārajās zinātnēs un mākslā, sociālajās zinātnēs vai arhitektūrā un būvniecībā;
  • vismaz trīs gadu darba pieredze vadošā amatā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā;
  • vismaz trīs gadu darba pieredze arhitektūrā vai telpiskās attīstības plānošanā, vai kultūras mantojuma pārvaldībā;
  • zināšanas un izpratne par Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes darbību un funkcijām, tostarp iestādes darbību reglamentējošajiem normatīvajiem aktiem;
  • atbilstība prasībām, lai pretendētu uz ierēdņa amatu;
  • atbilstība likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta izpratne par būvniecības procesu un tā īstenošanu atbilstoši normatīvajam regulējumam kultūras pieminekļu aizsardzības jomā. Nepieciešamas zināšanas par kultūras mantojuma un kultūras nozarēm (īpaši par arheoloģiju, arhitektūru, restaurāciju, mākslu un vēsturi) un to attīstības tendencēm. Svarīgi, lai pretendents izprot arī valsts pārvaldes uzbūvi, darbības pamatprincipus un budžeta plānošanu. Kā arī ir vēlama darba pieredze projektu vadībā.

Pretendentiem jābūt angļu valodas zināšanām B2 līmenī. Papildus tam pretendentiem jāpiemīt labām stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm, sistēmiskai pieejai jautājumu risināšanā un spējai analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Amata vieta piedāvā lielisku iespēju izmantot savas profesionālās zināšanas, lai veidotu būtiskas pārmaiņas Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes turpmākās attīstības piedāvājumu turpmākiem pieciem gadiem. Savukārt atlases trešajā kārtā tiks vērtētas tādas pretendentu vadības kompetences kā komandas vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, pārmaiņu vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību un stratēģiskais redzējums.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais viens vai vairāki pretendenti tiks ieteikti kultūras ministrei iecelšanai amatā. Mēnešalga šim amatam noteikta 3900 eiro pirms nodokļu nomaksas. Ierēdnim būs iespēja saņemt arī motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem.  

Konkursa sludinājums pieejams Valsts kancelejas tīmekļvietnē un sociālo tīklu kontos, Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, kā arī oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts  kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena. Komisijas sastāvā ir Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta direktores vietniece Baiba Mūrniece, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāre Baiba Moļņika un Rundāles pils muzeja direktore Laura Lūse. Tāpat par pretendentu novērtēšanas procesa novērotājiem tiks uzaicināti Nacionālās arhitektūras padomes un biedrības "ICOMOS Latvija" pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI