DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Uzsāk darbu pie prezidentūras drošības jautājumu nodrošināšanas

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā sekmīgi nodrošinātu Latvijā notiekošo pasākumu drošību, šodien, 17.decembrī uz pirmajām darba grupas sēdēm sanāks Drošības jautājumu un Informācijas drošības jautājumu darba grupas.

Darba grupas izveidotas, lai risinātu, vadītu, koordinētu un kontrolētu ar prezidentūru saistītos  drošības jautājumus. Darba grupas vadīs Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa, darba grupās strādās pārstāvji no valsts pārvaldes iestādēm, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas pašvaldības.

Drošības jautājumu darba grupas uzdevumi ir apzināt drošības prasības prezidējošā valstī un ārvalstīs notiekošajos pasākumos, kā arī izstrādāt drošības pasākumu plānu Latvijas prezidentūras nodrošināšanai un tā īstenošanas mehānismu. Informācijas drošības darba grupa apzinās noteiktās informācijas prasības ES līmeņa pasākumiem un dokumentiem, kā arī prezidējošās valsts pienākumus informācijas drošības nodrošināšanā un izstrādās informācijas drošības nodrošināšanas plānu.

Drošības jautājumu un Informācijas drošības jautājumu darba grupas izveidotas ar Ministru prezidenta rīkojumiem. Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusē.

Informāciju sagatavoja:
Linda Jākobsone
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29123348
E-pasts: Linda.Jakobsone@es2015.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI