DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Nodod Latvijas prezidentūras ES Padomē pieredzi Nīderlandes kolēģiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 22.decembris. Šodien, 22.decembrī, Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Kristīne Pommere simboliski nodeva Latvijas prezidentūras pieredzi nākamās prezidentūras ES Padomē pārstāvim, Nīderlandes vēstniekam Latvijā Pīteram Janam Langenbergam (Pieter Jan Langenberg).

Tikšanās reizē  K.Pommere norādīja: "Šī gada beigās vienlaikus noslēdzas pašreizējā trio prezidentūra ES Padomē, kurā bija Itālija, Latvija un Luksemburga, un Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta darbs. Par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē logo bija izvēlēts arhetipisks dzirnakmens tēls. Tāpēc vienlaikus ar savām iegūtajām zināšanām un pieredzi vēlamies nākamās prezidentūras – Nīderlandes – pārstāvjiem dāvāt simbolisku dāvanu – kliņģeri, kas izgatavots dzirnakmens formā. Vēlam Nīderlandes prezidentūrai izturību un spēku, pārņemot ES Padomes vadības grožus."

Tikšanās laikā K.Pommere un Nīderlandes vēstnieks apsprieda izaicinājumus ES politikā nākamajā periodā, kā arī pievērsās praktiskiem prezidentūras ieviešanas aspektiem. Tāpat K.Pommere pateicās Nīderlandes vēstniecībai arī par sadarbību, īpaši par sarkano tulpju šķirni "Latvija", kas priecēja Austrumu partnerības samita apmeklētājus un Rīgas viesus pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas šī gada maijā.

2016.gada 7.janvārī plkst. 11.15 Nīderlandes vēstniecība aicina uz Nīderlandes prezidentūras ES Padomē atklāšanas pasākumu Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulv. 28, Rīgā. Pasākumā tiks demonstrēta filma par gaidāmo Nīderlandes prezidentūru, kā arī Nīderlandes vēstnieks Pīters Jans Langenbergs iepazīstinās ar  prezidentūras prioritātēm. Plkst. 12.10 būs iespējams sekot līdz prezidentūras atklāšanas preses konferencei no Amsterdamas.

Nākamajā trio prezidentūrā ES Padomē strādās Nīderlande, Slovākija un Malta. Trio prezidentūra nozīmē, ka prezidentūra tiek īstenota, sadarbojoties trim dalībvalstīm, kuras uzņemas prezidentūru viena pēc otras. Katrs trio grupas loceklis pēc kārtas pilda prezidentūras pienākumus sešus mēnešus, pamatojoties uz kopīgu trio darba programmu.

Pielikumā: Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Kristīne Pommere  un Nīderlandes vēstnieks Latvijā V.E. Pīters Jans Langenbergs (Pieter Jan Langenberg) un Nīderlandes dāvātā tulpju dobe pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas 20015.gada maijā. Atsauce publicēšanas gadījumā: @EU2015.LV

Linda Jākobsone,
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI