DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Apbalvo Prezidentūras testa uzvarētājus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 20.oktobris. Šodien, 20.oktobrī, Eiropas Savienības mājā apbalvoja tiešsaistes Prezidentūras testa uzvarētājus. Lai pārbaudītu Latvijas iedzīvotāju zināšanas par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē rezultātiem, kā arī prezidentūras laikā notikušajiem pasākumiem, 9.oktobrī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts tiešsaistē rīkoja Prezidentūras testu. Testā piedalījās gandrīz 1400 dalībnieku no visas Latvijas.

Tests norisinājās vairākās vecuma kategorijās: 5. - 6.klase, 7. - 9.klase, 10. - 12.klase un pieaugušie. Šodien skolēnu zināšanas klātienē pārbaudīja žūrija, ar dažādiem jautājumiem pārliecinoties, kuri skolēni ir viszinošākie. 

5. - 6.klašu grupā Prezidentūras testa uzvarētāji ir Paula Kate Čākure (Rūjienas vidusskola), Daniels Daņilovs (Daugavpils 12.vidusskola) un Jeļizaveta Sivačova (Daugavpils Krievu vidusskola – licejs), savukārt 7. - 9.klašu grupā par zinošākajiem atzīti Dāvids Rubens (Rudzātu vidusskola), Marta Aija Žīgure (Rūjienas vidusskola) un Linda Novika (Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzija). 10.-12.klašu grupā vislabākās zināšanas parādīja Patrīcija Stare (Dundagas vidusskola), Samanta Nalivaiko (Kārsavas vidusskola) un Artūrs Purpišs (Krāslavas Varavīksnes vidusskola). Vienlaikus Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Kristīne Pommere apbalvoja arī Prezidentūras testa visaktīvāko skolu – Rūjienas vidusskolu -, no kuras testā piedalījās 255 šīs skolas skolēni, kas ir 63% no kopējā Rūjienas vidusskolas skolēnu skaita.

Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Kristīne Pommere norāda: "Īstenojot vienu no prezidentūras pamatvērtībām – iesaistīšanos –, šī gada 5.janvārī Latvijas prezidentūru ar ES Padomes sanāksmes simulācijas spēli simboliski atklāja jaunieši. Var teikt, ka prezidentūru arī noslēdz jaunieši, demonstrējot jauniegūtās zināšanas Prezidentūras testā. Līdz ar šo testu zināmā mērā arī beidzas aktivitātes, kas nodrošināja sabiedrības iesaisti prezidentūras sagatavošanā un īstenošanā."

Par erudītāko Prezidentūras testa dalībnieku pieaugušo grupā atzīta Irina Lēve no Valmieras.

Piedaloties testā, dalībnieki ieguva dažādas balvas - 25 DVD disku filmu kolekciju "Latvijas filmu izlase", kurā apkopotas 70 dažādu žanru filmas (10 spēlfilmas, 16 dokumentālās un 44 animācijas filmas), grupas "Carnival Youth" diskus ar autogrāfiem,  biļetes ģimenei uz izrādi "Karlsons lido" Latvijas Nacionālajā operā un baletā,  kino biļetes sev un draugiem kinoteātrī "Citadele" Rīgā, dāvanu kartes grāmatnīcā "Valters un Rapa", kā arī pārsteiguma balvas no Luksemburgas prezidentūras ES Padomē un Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes biroja Rīgā.

Prezidentūras testā bija iekļauti dažādas sarežģītības jautājumi par Eiropas valstīm, Eiropas Savienības institūcijām, Latvijas prezidentūru ES Padomē, kā arī citi ar Latvijas dalību ES saistīti jautājumi.

Prezidentūras testa rīkošanu atbalstīja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes birojs Rīgā, Luksemburgas prezidentūra ES Padomē, Latvijas Nacionālā opera un balets un grupa "Carnival Youth".  

Pielikumā: Prezidentūras testa dalībnieku un žūrijas kopīgs foto. Atsauce publicēšanas gadījumā: @EU2015LV.

Linda Jākobsone,
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI