DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2012
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents piedalās LTRK Goda padomnieku konventa pirmajā sēdē

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Šodien, 10.oktobrī, Valsts prezidents Andris Bērziņš piedalījās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Goda padomnieku konventa pirmajā sēdē. Konventa sastāvu veido bijušie LTRK prezidenti un Latvijā vadošie tautsaimniecības speciālisti. Konvents ir LTRK padomdevēja institūcija, kas sniedz savu intelektuālo resursu Latvijas tautsaimniecības izaugsmei. Viens no Konventa mērķiem ir koleģiālas sadarbības rezultātā izveidot Latvijā pievilcīgu uzņēmējdarbības vidi.

Atklājot pirmo LTRK Goda padomnieku konventa sēdi, Valsts prezidents Andris Bērziņš pateicās sēdes dalībniekiem par viņu līdzšinējo ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā, it īpaši krīzes pārvarēšanas posmā, kas lielā mērā balstās uz uzņēmēju sasniegumiem. Valsts prezidents vienlaikus uzsvēra: "Latvijai ir jāpāriet no dažādiem attīstības plāniem uz rīcības plāniem. Turklāt, ņemot vērā joprojām nestabilo situāciju Eiropas un pasaules finanšu tirgos, šajā situācijā reāls plānošanas posms ir trīs gadi. Varam to saukt arī par ilgtermiņa plānu. Pats galvenais ir atrast pašiem savu ceļu, pa kuru varam virzīties uz priekšu."

Sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijai jāizmanto savas priekšrocības, ko tai dod ģeogrāfiskais novietojums un vienādi labās prasmes un pieredze sadarboties ar uzņēmējiem gan no rietumiem, gan austrumiem.

LTRK Goda Konventa locekļi ir Andrejs Aleksējevs, Mārcis Auziņš, Juris Biķis, Juris Binde, Oskars Andris Brutāns, Adrians Dāvis, Juris Ekmanis, Iļja Gerčikovs, Juris Gulbis, Viktors Kulbergs, Andris Lasmanis, Andris Ozoliņš, Baiba Rubesa, Ģirts Rungainis, Atis Sausnītis un Valērijs Terentjevs.

Cieņā,
Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests
Tālr.: (+371) 67092132
Fakss: (+371) 67320404 
e-pasts: prese@president.lv
Seko līdzi Valsts prezidenta aktivitātēm http://www.president.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI