DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Rinkēviča uzruna konkursa “Eksporta un inovācijas balva 2023” uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā

FOTO: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja

Godātais ministra kungs!

Augsti godātie uzņēmēji un cienītās uzņēmējas!

Šīs balvas rīkotāji!

Man ir liels prieks šovakar būt kopā ar jums. Kopš stāšanās Valsts prezidenta amatā esmu ceturtajā pasākumā, kurā izceļ un godā uzņēmējus. Pirmais bija veltīts jaunuzņēmējiem, tad konkurss “Sējējs 2023”, “Zelta čiekurs 2023” un tagad jūs.

Patiesību sakot, šī “Eksporta un inovācijas balva” un tradīcija ir visu iepriekš minēto apvienojums. Gan mūsu kokapstrādes rūpniecība, gan pārtikas pārstrādes rūpniecība, gan informācijas tehnoloģijas, inženierija un cita veida uzņēmējdarbība ir izsakāmas divos vārdos – tās ir mūsu eksporta un inovāciju pamats. Jūs esat mūsu ekonomikas, mūsu valsts labklājības pamats. Par to es šodien jums visiem gribu teikt paldies!

Šeit vēl dzirdēsiet daudz labus vārdus un ļoti siltus apsveikumus. Bet ir lietas, kuras es vēlētos pateikt jums visiem.

Es apsveicu valdību ar to, ka pirmie pārbaudījumi ir aiz muguras. Ir pieņemts 2024. gada valsts budžets. Taču tagad lielākās grūtības tikai sāksies. Es domāju, ka uzņēmēji no valdības, no Saeimas, no Valsts prezidenta un no visas valsts pārvaldes kopumā šobrīd sagaida vismaz trīs lietas. Pirmā – skaidrus mērķus un uzstādījumus, kā tad mēs palīdzēsim to naudu pelnīt, ko pēc tam dalīt? Otrā lieta ir birokrātijas mazināšana. To mēs visi labi zinām. Un trešā lieta – un es esmu ar jums daudziem par to runājis gan savu reģionālo vizīšu laikā, gan arī kopumā iepazīstoties ar dažādu nozaru darbību, tiekoties ar dažādu nozaru pārstāvjiem Rīgas pilī vai apmeklējot jūs jūsu mājvietās, – kā mēs domājam investēt tajās nozarēs, kuras mums nes lielāko atdevi?  Tas nu būtu tas, ko es tiešām novēlu mūsu Ministru kabinetam, Ekonomikas ministrijai un visiem atbildīgajiem par mūsu ekonomikas politiku.

Arī es no savas puses esmu apņēmības pilns kopā ar jums nākamgad veicināt interesi par mūsu eksportspējīgajiem un inovatīvajiem uzņēmumiem. Esmu gatavs izcelt uzņēmēju profesiju kā cienījamu un godājamu. Arī tas bieži ir jāatgādina sabiedrībai.

Lai mums visiem šovakar ir ļoti priecīga, jauka un viegla atmosfēra, jo šodien ir prieki. Problēmas risināsim nākamajās dienās, nedēļās, mēnešos un gados.

Paldies!

Informācijai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs “Eksporta un inovācijas balva 2023” uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā pasniedza balvu nominācijā “Eksporta čempions” uzņēmumam A/S “Latvijas Finieris”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI