SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
27. augustā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Veselība
5
5

Papildina valstu sarakstu, ar kuru Covid-19 sertifikātiem varēs ieceļot Latvijā

Stājas spēkā 27.08.2021.
Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Paula Čurkste, LETA

Šodien spēkā stājas grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos, ar kuriem papildināts to valstu saraksts, kuru izsniegtie derīgie Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas apliecinājumi ir uzskatāmi par atbilstošiem ieceļošanai Latvijā.

No 1. septembra Latvijā bez papildu ierobežojumiem varēs ieceļot personas, kuras būs vakcinējušās ar Eiropas Zāļu aģentūras vai līdzvērtīgu regulatoru reģistrētu vai Pasaules Veselības organizācijas atzītu vakcīnu vai pārslimojušas Covid-19 un kurām būs atbilstošs apliecinājums no:

  • Amerikas Savienotajām Valstīm;
  • Austrālijas Savienības;
  • Izraēlas Valsts;
  • Jaunzēlandes;
  • Kanādas.

To paredz grozījumi MK noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.

Šis apliecinājums varēs nebūt sadarbspējīga digitālā Covid-19 sertifikāta formā, kā tas ir Eiropas Savienības dalībvalstīs. Šobrīd noteikumi atļauj līdz 1. septembrim ar apliecinājumu, kurš nav sadarbspējīgs, ieceļot tikai no Apvienotās Karalistes, savukārt grozījumi paredz, ka šādi ieceļot no Apvienotās Karalistes varēs arī pēc 1. septembra.

Kā skaidro Ārlietu ministrija, tad personas, kuras trešajās valstīs ir vakcinējušās ar Eiropas Zāļu aģentūras atzītām vakcīnām un kurām ir atbilstošs apliecinājums, bet tas nav sadarbspējīga sertifikāta formā, līdz šim nevarēja ieceļot Latvijā bez papildu ierobežojumiem. Šāda situācija radīja nopietnas ceļošanas grūtības un raisīja neizpratni tautiešos ārvalstīs, jo īpaši tajās valstīs, kurās mīt lielas latviešu diasporas un vakcinācijas aptvere ir augsta vai saslimstības ar Covid-19 rādītāji ir zemi.     

Tāpat līdz ar grozījumiem noteikts, ka amatiermākslas kolektīvu nodarbības var organizēt iekštelpās, ja vienā telpā vienlaikus atrodas ne vairāk kā 30 personu un vienai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 3 m2 no pieejamās platības, kā arī ārtelpās grupās līdz 50 cilvēkiem, nodrošinot, ka šo grupu dalībnieki nesatiekas.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI