SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
09. decembrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Veselība
6
6

Kādi skaistumkopšanas pakalpojumi atļauti ārkārtējās situācijas laikā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Uzmanību!

Epidemioloģiskajai situācijai pasliktinoties, no 21. decembra līdz 11. janvārim visa veida skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšana ir aizliegta.  Aktuālā informācija ir pieejama šeit – Drošības pasākumi Covid-19 ierobežošanai.

FOTO: Freepik

Lai samazinātu iespēju, ka noteikti skaistumkopšanas pakalpojumi tiek veikti slepus neatbilstošos apstākļos, līdz ārkārtējās situācijas beigām valdība ir atļāvusi sniegt atsevišķus pakalpojumus gan darba dienās, gan brīvdienās.

Skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas ierobežojumi ārkārtējās situācijas laikā noteikti Ministru kabineta (MK) rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

5.2. apakšpunktā ir iekļauts aizliegums sniegt pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumus, kā arī saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu (tostarp bāros, naktsklubos, diskotēkās, akvaparkos, pirtīs, SPA, slidotavās, spēļu zālēs, bērnu viesību organizēšanas vietās, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, bērnu rotaļu istabās, bērnu pieskatīšanas istabās (arī tirdzniecības centros)).

Veselības inspekcija skaidro, kādi skaistumkopšanas pakalpojumi šobrīd ir pieejami.

Ārkārtējās situācijas laikā ir ATĻAUTI šādi skaistumkopšanas pakalpojumi (tostarp brīvdienās):

  • visi sejas un ķermeņa kopšanas pakalpojumi (piemēram, sejas procedūras, masāža, vaksācija, skropstu pieaudzēšana, uzacu korekcija un krāsošana, ķermeņa apgleznošana ar hennu utt.);
  • manikīrs, pedikīrs;
  • friziera pakalpojumi;
  • permanentais grims, mikropigmentācija;
  • solārijs.

Savukārt AIZLIEGTS sniegt šādus skaistumkopšanas pakalpojumus:

  • pīrsingu, tostarp ausu caurduršanu;
  • tetovēšanu;
  • publiskās lietošanas pirtis*;
  • SPA un publiskās lietošanas peldbaseinus labsajūtai un rekreācijai (nevis sportam);
  • sejas un ķermeņa apgleznošanas pakalpojumus bērniem.

* Publiskās lietošanas pirtīs, kas paredzētas higiēnas vajadzībām (nevis labsajūtai, SPA un rekreācijai), var darboties tikai dušas, lai nomazgātos.

Kādi papildu drošības nosacījumi jāievēro

Iepriekšminētos skaistumkopšanas pakalpojumus var sniegt, tikai ievērojot papildu drošības pasākumus, kas noteikti MK rīkojuma 5.3. apakšpunktā:

1.     pakalpojumu sniedz tikai pēc iepriekšēja pieraksta;

2.     vienam apmeklētājam paredz vismaz 10 m2 no apmeklētājiem pieejamās telpu platības, tostarp nodrošinot, ka telpās atrodas ne vairāk kā 20% no maksimāli iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj konkrētās vietas infrastruktūra. Ja telpu platība ir mazāka par 25 m2, tajā atrasties var tikai viens apmeklētājs;

3.     pirms pakalpojuma sniegšanas pakalpojuma saņēmējs aizpilda anketu, kurā norāda savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju, lai būtu iespējams ar viņu sazināties epidemioloģiskās izmeklēšanas gadījumā.

Ja klients atsakās šādu informāciju sniegt, tad skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējs var viņu neapkalpot. Informāciju pakalpojuma sniedzējs uzglabā līdz ārkārtējās situācijas beigām, skaidro Veselības inspekcija.

Aptaujas anketas paraugs ir pieejams Veselības inspekcijas tīmekļvietnē.

Veselības inspekcija aicina sekot līdzi aktuālajai informācijai Veselības ministrijas, Ministru kabineta un Veselības inspekcijas tīmekļvietnēs.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI