SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
23. aprīlī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Mājoklis
16
16

Ūdens skaitītāja rādījumi – tikai elektroniski vai telefoniski

Stājas spēkā 23.04.2020.
Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Šodien, 23. aprīlī, stājas spēkā izmaiņas ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu nodošanas kārtībā. Tos ārkārtējās situācijas laikā varēs nodot tikai elektroniski vai telefoniski.

To nosaka Ministru kabineta 21. aprīļa sēdē apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 524 “Kārtība, kādā nosaka, aprēķina un uzskaita katra dzīvojamās mājas īpašnieka maksājamo daļu par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem” un grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 9. decembra noteikumos Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu”.

Valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā tiek atcelta ūdens patēriņa skaitītāju rādījumu nodošana papīra formātā, ko visbiežāk izmanto galvenā slimības riska grupa – vecāka gadagājuma iedzīvotāji. Vienlaikus tā arī tiks samazināts inficēšanās risks darbiniekiem, kuri apstrādā papīra veidā iesniegtos skaitītāju rādījumus, norāda Ekonomikas ministrija.

Ja kāda iemesla dēļ dzīvokļa īpašnieks nevar nodot ūdens patēriņa skaitītāja rādījumus elektroniski vai telefoniski, viņam ūdens patēriņu aprēķinās, ņemot vērā konkrētā dzīvokļa vidējo ūdens patēriņu par pēdējiem trim mēnešiem (izņemot tos, kuros piemērota ūdens patēriņa starpības sadale starp atsevišķiem dzīvokļu īpašniekiem).

Šī kārtība attieksies arī uz situācijām, kad ūdens patēriņa skaitītāja rādījumus nav iespējams nolasīt skaitītāja darbības traucējumu dēļ. Ūdens patēriņš tiks aprēķināts pēc konkrētā dzīvokļa vidējā ūdens patēriņa par pēdējiem trim mēnešiem.

Izmaiņas arī nosaka: ūdens patēriņa skaitītājus, kuru verificēšanas termiņš ir beidzies pirms ārkārtējās situācijas, jāverificē trīs mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas beigām. Tas nozīmē, ka ārkārtējās situācijas laikā tiek ņemti vērā to rādījumi un netiek aprēķināta ūdens patēriņa starpība.

 ***

Ministru kabineta rīkojuma Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” aktuālā versija un citi ar Covid-19 saistītie valdības pieņemtie normatīvie akti ir pieejami vietnes likumi.lv sadaļā “Covid-19”. Visus aktuālos normatīvos aktus oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” publicē nekavējoties pēc to saņemšanas.

Labs saturs
16
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI