SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
01. septembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Skola
1
1

Spēkā stājies jaunais pedagogu algu modelis

Stājas spēkā 01.09.2016.
Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

MK noteikumi Nr. 445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi" paredz arī to, ka pedagoga darba slodze jeb kopējais tarificēto stundu skaits nedēļā nedrīkst pārsniegt Darba likumā noteikto normālo nedēļas darba laiku – 40 stundas nedēļā, neskaitot promesoša pedagoga aizvietošanu.

FOTO: Stockvault.net

Šodien, 1. septembrī, spēkā stājas vairāki normatīvie akti, kas regulē skolotāju darba algas samaksas modeli.

Svarīgākie no tiem ir MK noteikumi Nr. 445 Pedagogu darba samaksas noteikumi. Tie paredz, ka skolotāju, tai skaitā interešu izglītības, profesionālās izglītības pedagogu un atbalsta personāla, mēneša darba algas likmes ir paaugstinātas, no 2016. gada 1. septembra, nosakot 680 eiro kā minimālo likmi.

Atbilstoši jaunajam algu modelim pedagogu darba slodzi turpmāk aprēķinās par 30 stundām nedēļā, iepriekšējās slodzes – 21 stunda – vietā. Pedagoga slodzē iekļauj gan nodarbību vadīšanu un gatavošanu, gan arī rakstu darbu labošanu, konsultācijas, individuālo darbu ar skolēniem, klases audzināšanu, metodisko darbu izglītības iestādē, projektu vadību un citas aktivitātes, kas saistītas ar skolas attīstību.

Jaunais algas modelis paredz, ka darba samaksu skolā veidos trīs finanšu avoti: pedagoga algas likme, atbalsta personāla fonds (18%) un pedagogu darba samaksas fonds, no kura piešķirs piemaksas par darba kvalitāti (13,5%).

Atsevišķas piemaksas par darbu saņems arī noteiktas specializācijas skolotāji. Piemēram, profesionālo skolu profesionālo mācību priekšmetu pedagogi līdz 20% no mēneša darba algas. Savukārt speciālo skolu un klašu pedagogi varēs saņemt piemaksas 10% apmērā no atalgojuma. Savukārt pedagogi, kas strādā ar bērniem ar garīgās attīstības, jauktiem attīstības traucējumiem (pirmsskolas vecuma bērniem), saņems piemaksas 15% apmērā.

Vairāk par jauno pedagogu algu modeli var lasīt LV portāla skaidrojumā "Apstiprināts jaunais pedagogu darba samaksas modelis".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI