NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
20. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 63 minūtes
RUBRIKA: Tuvplānā
TĒMA: Kultūra
14
14

Kur svinēt vasaras saulgriežus un Jāņus: kultūras norišu apkopojums

FOTO: Edijs Pālens, LETA.

Pavisam drīz visā Latvijā svinēsim Jāņus. Daudzās pilsētās un novados patlaban norit pirmie ielīgošanas pasākumi. Vieni jau laikus ir izlēmuši, kur sagaidīs Jāņu vakaru un rītu, otri, iespējams, vēl šaubās par piemērotāko svinību vietu. Lai neapjuktu bagātīgajā svētku pasākumu klāstā, LV portāls nāk talkā ar vasaras saulgriežu kultūras notikumu apkopojumu, kurā ietvertas gan mūsdienīgas, gan latviskajās tradīcijās balstītas norises Rīgā un Latvijas pilsētās, novados. Ar koncertiem, zaļumballēm, teātra izrādēm, ugunskuru iedegšanu, dančiem, vainagu pīšanu – tik daudzveidīgi Latvijā tiks sagaidīts vasaras pilnbrieds.

īsumā

Ar jautriem un tradīcijām bagātiem ielīgošanas pasākumiem Rīga gatavojas Jāņiem  

Lai ikviens rīdzinieks un pilsētas viesis varētu godam sagatavoties gada īsākajai naktij, arī šogad Rīgā, Doma laukumā, 21. jūnijā noritēs tradicionālais Zāļu tirgus.  

Zāļu tirgū, kā ierasts, acis priecēs skaistākās jāņuzāles, vainagi un ziedu vītnes rotāšanai, būs iespēja iegādāties latviešu tradicionālās un mūsdienu lietišķās mākslas priekšmetus, zemnieku vasaras ražas veltes (gaļu, sieru, zivis, maizi, medu) un vēl daudz ko citu. Tāpat Zāļu tirgū varēs atrast arī dabīgo kosmētiku, apģērbu, pirtslietas, rotaslietas un citus amatnieku darinājumus.  

Lustīga līgošana un varena tirgošanās gaidāma no plkst. 9.00 līdz pat 19.00. Tirgus noskaņu ar skaņdarbiem, dziesmām un dejām bagātinās pūtēju orķestris, tautas deju kolektīvi, bērnu vokālie un deju ansambļi, folkloras kopas u. c. mākslinieki. Savukārt pasākuma vadītāju jeb Jāņu tēva un Jāņu mātes lomā iejutīsies aktieri Imants Strads un Elīna Vāne. 

Tradicionālais Zāļu tirgus Doma laukumā.

FOTO: Ieva Leiniša, LETA.

Turpretī 21. jūnijā plkst. 18.00 kultūras centra Mazā ģilde dārzā notiks ielīgošanas pasākums Es noviju vainadziņu”. Apmeklētāji kopā ar “Mazās ģildes” amatiermākslas kolektīviem – sieviešu kori “Ausma”, jaukto kori “Mūza”, vīru kori “Frachori” un koklētāju ansambli “Kokļu klubs” – varēs klausīties un dziedāt Jāņu dziesmas, kā arī uzzināt par saulgriežu tradīcijām un rituāliem. Ielīgošanas pasākumu vadīs Salvis Sprūžs.

Plkst. 20.00 interesenti aicināti apmeklēt etno disko nakti Saulgriezis autostāvlaukumā pie Mazās Jaunielas 5. Pasākumā pieci profesionāli diskžokeji spēlēs etno un tautas mūzikas ritmus, tāpat vainagu vīšanas darbnīcā varēs apgūt gan tradicionālo, gan netradicionālo Jāņu zāļu vainagu vīšanas prasmi.  

Kultūrtelpā Strops Ziepniekkalnā, Ēbelmuižas parkā, 21. jūnijā no plkst19.00 līdz 21.00 notiks ielīgošana kopā ar grupu “Jōra”. Vakara iesākumā būs iespēja rotāties un uzpīt oriģinālu svētku vainagu, tā turpinājumā – baudīt pasaules mūzikas grupas “Jōra” koncertu “Dancoj’ visu Jāņu nakti” ar folklorā un vasaras saulgriežu tematikā balstītu programmu. 

Jau nākamajā dienā – 22. jūnijāplkst. 11.00 kultūrtelpā Strops”, Ēbelmuižas parkā, notiks ielīgošanas pasākums ģimenēm ar bērniem. Tajā interaktīvā veidā varēs iepazīt tautas paražas un tradīcijas, izzināt latvju rakstu zīmes, kā arī baudīt svētku noskaņu, klausoties latviešu tradicionālo mūziku. Radošajās darbnīcās būs iespēja izgatavot aproci ar latvju rakstu zīmēm vai piedalīties akmeņu apgleznošanā. Savukārt dejas un rotaļas varēs mācīties un baudīt “Rīgas Danču kluba” vadībā ar speciāli vasaras saulgriežu tematikai atlasītu programmu. 

Par godu Jāņiem Rīga rotāta īpašā pilsētvides noformējumā  

Gatavojoties vasaras saulgriežu un Jāņu svinībām, Rīga rotājas īpašā svētku noformējumā. Jāņu dienas noskaņas pilsētā radīs vairāki vides objekti, auduma dekori vasaras krāsās ar etnogrāfisko rakstu motīviem un fotogrāfijas pilsētvides stendos, kas ļaus dabai un latviešu tradīcijām ienākt ikkatrā mājoklī. 

Vasaras saulgriežu noformējums pilsētvidē būs apskatāms no 10. jūnija līdz pat jūlija sākumam.

Uzvaras parkā varēs aplūkot vides dizaina objektu Saulgriežu dzirkstis”, lai priecīgā ņirbā svinētu gaismas piepildītākos gada mirkļus. Parka pļavā vējā spēlēsies, spoguļosies un vizēs saules gaisma, brīžiem uzplaiksnot magoņsarkanās jāņuguns liesmās.  

Tikmēr Brīvības laukumā un Rātslaukumā varēs fotografēties pie tradicionālā vides dizaina objekta burtiem RĪGA”–, kas par godu svētkiem būs rotāti ar saulgriežu vainagu. 

Tāpat sešās vietās pilsētā garāmbraucējus priecēs auduma dekori vasaras krāsās ar etnogrāfiskos audumos iedvesmotiem rakstu motīviem. 

Pilsētvides stendos un plakātos Jāņu sajūtu Rīgas iedzīvotājos un viesos raisīs fotogrāfes Jūlijas Sinkas darbi, kas radīti īpaši Rīgai. Fotogrāfijās būs redzami Jāņu rituāli, kas ir dokumentēti tuvplānā, tos savienojot ar mākslinieces interpretāciju par rituālu garīgo un sajūtu pusi. Melnbaltā jeb dokumentālā fotogrāfija simbolizē rituāla praktisko nozīmi, bet krāsainā – garīgo un sajūtu līmeni.

FOTO: Rīgas dome.

Jāņu svinības galvaspilsētas pakalnos 

Dziesmas un danči, vainagi un jāņuzāles, siera siešana un ugunskuru degšana – tas viss Rīgā! Kur gan vēl labāk redzēt sauli lecam Jāņu rītā kā vienā no Rīgas zaļajiem pakalniem! Vietējie un ciemiņi galvaspilsētā aicināti līgot līdz pat rīta gaismai kādā no trim svētku norises vietām – Mežaparkā, Dzegužkalnā vai Grīziņkalnā. 

  • Jāņi Mežaparkā

Tiem, kuri vēlas jautri līgot līdz pat rīta gaismai, jādodas uz Mežaparka Zaļo teātri. Tur  
23. jūnijā no plkst. 20.00 līdz pat saullēktam norisināsies Jāņu vakara pasākums Rīgas zaļumballe”, kur sev tīkamo atradīs ikvienas paaudzes pārstāvji.  

Svētkus ar tautiskām melodijām ieskandinās etnogrupa “Ogas” un “Stiprās sievas”. No plkst. 21.00 klausītājus un skatītājus priecēs apvienība “Vintāža”, bet par roka sadaļu zaļumballē rūpēsies Atis Ieviņš ar pavadošo grupu. Savukārt ap pusnakti uz skatuves kāps Ingus Ulmanis un grupa “Lādezers”.    

Vēlāk uzstāsies tautā mīlētie mākslinieki Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, bet tūlīt pēc plkst. 2.00, kad pamalē jau sāks parādīties rīta gaisma, uz skatuves valdīs romantiskas noskaņas, ko garantē grupa “Mazais princis”, kuras muzicēšanas galvenais vadmotīvs ir mīlestība. Jāņu nakts noslēgumā svinētāji sauli sagaidīs kopā ar šlāgergrupu “Roja” no Kurzemes. Gada īsāko nakti kopā ar līgotājiem pavadīs pasākuma vadītāji – apvienība “GraBulis” jeb aktieri Andris Bulis un Gints Grāvelis. 

  • Jāņi Dzegužkalnā

Līgotājus 23. jūnijā no plkst. 20.00 gaidīs arī senākajā Jāņu tradīciju vietā – Dzegužkalnā. Dzegužkalns ir augstākais Rīgas kalns un tradicionāli senākā Jāņu svinību vieta, kura vēstures avotos kā rīdzinieku līgošanas vieta minēta jau 18. gadsimtā. 

Pasākumā “Tradicionālie Jāņi Dzegužkalnā” viss notiks kā senāk, un rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja apgūt latviešu kultūras tradicionālās vērtības un ieražas: vainagu pīšanu, zīlēšanu, līgošanu un aplīgošanu, uguns svētīšanu, Jāņu godināšanu, saules pavadīšanu un sagaidīšanu. Īpaša vieta Dzegužkalnā tiks ierādīta jāņuguns iedegšanas rituālam, latviešu rotaļām un dančiem. 

Svētku dalībnieki varēs baudīt daudzveidīgu Jāņu programmu, kurā latviešu tradicionālā mūzika skanēs dažādu populāru folkloras, postfolkloras grupu un izpildītāju aranžējumos. Svētkos piedalīsies Liepājas aktrišu folkloras apvienība “Atštaukas”, kapela “Karikste”, postfolkloras grupa “Iļģi” un “Rīgas danču klubs”, muzikālā apvienība “Rahu the Fool” un folkroka grupa “Jaunais Jāņu orķestris”. 

Neizpaliks arī tradicionālie pasākuma vadītāji – Jāņu māte un Jāņu tēvs –, kas šogad būs “Skandinieku” ilggadējā dalībniece un pasākumu vadītāja Zoja Heimrāte un folkloras grupas “Vilki” vadītājs un aktieris Edgars Lipors, kuri aktīvi iesaistīs publiku svētku norisēs.   

Ugunskurs Jāņu svinībās tautiskās noskaņās Dzegužkalnā.

FOTO: Edijs Pālens, LETA.

  • Jāņi Grīziņkalnā

Tiem, kuri negrib doties tālu prom no pilsētas centra, jālīgo Grīziņkalnā. Grīziņkalns arī šogad gaidīs ciemos Jāņu bērnus, aicinot gada īsāko nakti pavadīt kopā. Tā būs unikāla iespēja baudīt dabas klātbūtni un saulgriežu maģiju pašā pilsētas centrā – pasākumā, kurā apvienojas tradicionālais un mūsdienīgais. 

Jāņu bērnus Grīziņkalnā sagaidīs Marta Lovisa Jančevska un Kaspars Zvīgulis. Jau no plkst. 20.00 norisināsies Jāņu rotaļas, vainagu vīšana, tradīciju apgūšana un aktīvas spēles visai ģimenei. Drosmīgākie kulināri uz zālienā izvietota lielā trejkāja varēs gatavot tradicionālo Jāņu sieru. 

Tāpat pļavā norisināsies aktīvas spēles dažāda vecuma dalībniekiem – pakavu mešana mērķī, ķekatu gājiens, Jāņu atmiņas spēle un citas aktivitātes. Kopā ar folkloras kopu “Kokle” lieli un mazi varēs apgūt Jāņu rotaļas, dančus, mācīties Jāņu dziesmas un izzināt ticējumus, bet Elza Rozentāle un etno rokgrupa radīs etno mūzikas noskaņas. 

No plkst. 22.20 notiks Jāņu ugunskura iedegšana, bet pēc tās uz skatuves kāps māsas Dimantas ar programmu “Celies, Jāņu diena!”. Pēc pusnakts uz skatuves tiks aicināta muzikālā apvienība “Viedais Fonogrāfs”, bet ap plkst. 2.00 sāksies Grīziņkalna balle kopā ar grupu “The Originals”. Ap plkst. 3.40 Jāņu ballītes stafeti pārņems DJ Kaspars Zaviļeiskis, kurš kopā ar līgotājiem sagaidīs pirmos saules starus. 

Svini vasaras saulgriežus visā Latvijā: svētku pasākumi pilsētās un novados

Iepazīsti latviskās tradīcijas Jūrmalā 

Vasaras saulgriežos jeb laikā, kad daba ir pilnbriedā un diena ir garāka par nakti, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība aicina izzināt latviskās tradīcijas un 23. jūnijā kopīgi līgot Mellužu estrādes parkā un Kauguru pludmalē. 

Lielā līgošana 23. jūnijā no plkst. 21.00 līdz 2.00 šogad norisināsies Mellužu estrādes parkā un Kauguru pludmalē. 

Mellužu estrādē (Mellužu prospektā 6) plkst. 21.00–2.00 gada īsāko nakti līgotāji aicināti pavadīt kopā ar solistiem Aiju Vītoliņu, Paulu Saiju, Normundu Rutuli, Žoržu Siksnu un Jelgavas bigbendu Raita Ašmaņa vadībā. 

Pasākuma norises vietā degs jāņuguns un darbosies kafejnīca.

Kauguru pludmalē (Kapteiņa Zolta ielas galā) plkst. 21.00–22.00 muzicēs grupa “Raxtu Raxti”, plkst. 22.00 kopā ar deju kolektīvu “Vēlreiz” tiks iedegts Jāņu ugunskurs, plkst. 22.15–1.00 uz skatuves kāps Līgo ansamblis Ģirta Alstera vadībā, turpretī plkst. 1.00–2.00 balli spēlēs dīdžejs. 

Pludmalē degs jāņuguns, būs atvērta kafejnīca. 

Publicitātes foto.

Vasaras saulgriežu ielīgošana

  • 20. jūnijā plkst. 16.00 Alberta Kronenberga Slokas bibliotēkā (Raiņa ielā 3) nodarbību Jāņuzāles ikdienas veselībai” vadīs Jūrmalas Amatnīcas meistare Sanita Matule. 
  • 20. jūnija vakarā plkst. 19.0021.00 Jūrmalas Brīvdabas muzejs (Tīklu ielā 1A) aicina izzināt vasaras saulgriežu tradīcijas. Par pļavas ziedu izmantošanu uzturā, veselībai un skaistumam pastāstīs Ķemeru nacionālā parka dabisko pļavu saimniece Sanita Matule, ar Jāņu dienas tradīcijām iepazīstinās folkloras kopa “Milzkalnieki”. Būs kopīga siera siešana un degustēšana. 
  • 21. jūnijā Lielupes krastā (Ezeru ielas peldvietā) norisināsies saulstāvju svinēšana. Jau no plkst. 12.00 iedzīvotāji aicināti piedalīties kopīgā svētku norises vietas iekārtošanā un rotāšanā. Plkst. 19.00 būs seno lāpu izgatavošanas meistarklase, jāņuzāļu iepazīšana un vainagu pīšana. Upes krastā notiks pirts meistarklase un teātra izrāde bērniem kopā ar folkloras kopu “Mare” un “Kokle”. Plkst. 21.00, kad tiks pavadīta saule, norisināsies uguns rituāls, tiks iedegtas pūdeles, palaists uguns plosts. Svinības turpināsies līdz pat saullēktam. 

Saulgriežu svinības Raiņa muzejā “Jasmuiža”

Raiņa muzejā “Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads) 20. jūnijā plkst. 19.00 notiks saulgriežu ieskaņas pasākums Uguntiņa, saules māsa”. Tajā ne tikai notiks meistardarbnīcas, bet arī piedalīsies Aizkalnes, Rušonas un Aglonas mākslinieciskie kolektīvi.

20. jūnijā Raiņa muzeja “Jasmuiža” dārzs kļūs par Jāņa sētu, kur varēs gatavot un nogaršot sieru, būs gan dziesmas, gan dejas, gan teātra izrāde Aizkalnes, Rušonas un Aglonas māksliniecisko kolektīvu izpildījumā. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties dziesmās un rituālos, lai kopīgi godinātu sauli un uguni.

“Jasmuižas” dārzā taps arī vides objekts Saule”: no bērzu meijām, pīlādžu un ozolu zariem, kļavu lapām, pļavu puķēm un citiem augiem pasākumā tiks radīta sava zaļā “saule”. Lai gan materiāli būs pieejami arī uz vietas, tomēr apmeklētāji aicināti ņemt līdzi ziedu pušķīšus, ko iepīt kopīgajā saulē.

Notiks arī meistardarbnīca, kur apmeklētāji varēs pagatavot kļavu lapu paliktnīti sieram. Darbnīcas dalībniekiem lūgums ņemt līdzi kļavu lapas.

Ieeja bez maksas.

Publicitātes foto.

Ielīgo svētkus Valmieras novadā

Uz svinībām, kur savijas sendienu un mūsdienu tradīcijas, aicina Valmieras novada pašvaldība.

Valmierā

  • 20. jūnijā plkst. 19.00 Valmieras estrādē būs skatāma brīvdabas izrāde Skroderdienas Silmačos”. Režisora Imanta Strada radītajā iestudējumā pēc viņa aicinājuma pulcējas aktieri no gandrīz visiem Latvijas lielākajiem teātriem. “Skroderdienas Silmačos” lomas izspēlēs spilgts aktieru kolektīvs: Kristīne Nevarauska (Antonija), Ģirts Ķesteris (Dūdars), Madara Melne Tomsone (Elīna), Ivo Martinsons (Aleksis), Artis Jančevskis (Kārlēns), Imants Strads (Pindaks), Zane Aļļēna (Ieviņa), Meinards Liepiņš (Rūdis), Marģers Eglinskis (Ābrams Vulfsons), Ģirts Liuziniks (Joske), Lelde Dreimane (Zāra Goldbaum), Ieva Puķe (Pindacīša), Elīna Vāne (Bebene), Māra Mennika (Tomuļu māte). Biļešu cena: 15–25 eiro.
  • 23. jūnijā no plkst. 20.00 notiks Jāņu svinības Jāņparkā, kur mazus un lielus Jāņu bērnus gaida lustīga līgošana. “Jāņojam Jāņparkā” par atbilstošu muzikālo noskaņu un dančiem rūpēsies Valmieras Kultūras centra Tautas mūzikas kopa (vadītāja Līga Jeleviča), grupa “Lauku muzikanti” un DJ Rūdolfs Švēde. Īpaši veidotā tematiskajā fotostūrī būs iespējams iemūžināt svētku mirkļus fotogrāfijās. Darbosies āra kafejnīcas. Ieejas maksa: 5 eiro. Biļetes var iegādāties SIA “Biļešu Paradīze” un pirms pasākuma – norises vietā.

Bērzainē

  • 22. jūnijā plkst. 21.00 Bērzaines ciemata centrā ar dziesmu draugu kopu “Didam” tiks izdziedātas Jāņu dziesmas un iedegts ugunskurs, plkst. 22.00 Bērzaines ciemata estrādē būs ielīgošanas zaļumballe ar grupu “Zeļļi”. Ieejas maksa: 5 eiro.

Brenguļos

  • 20. jūnijā plkst. 20.00 Brenguļu alus sētā notiks vasaras saulgriežu ieskandināšana kopā ar folkloras kopu “Mežābele”.

Burtniekos

  • 22. jūnijā plkst. 17.00 Burtnieku parka estrādē (lietus gadījumā – Burtnieku Kultūras centrā) būs skatāma Rūjienas Kultūras nama amatierteātra “Vitrāža” izrāde Kapusvētku PR”. Režisore Dace Ķīkule. Ieejas maksa: 3 eiro.
  • 23. jūnijā plkst. 22.003.00 Burtnieku parka estrādē notiks zaļumballe kopā ar DJ Gunchs (Bauska). Ieejas maksa: 3 eiro.

Dikļos

  • No 20. līdz 22. jūnijam Dikļu pagastā norisināsies ziedu ugunskuru veidošanas akcija.
  • 21. jūnijā plkst. 21.00 notiks saulgriežu vakars Neikenkalna dabas koncertzālē. Uzstāsies Valmieras novada Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pūtēju orķestris. Tāpat būs ziedu ugunskuru veidošanas konkursa uzvarētāju sveikšana. Kopā ar “Didam” dziesminiekiem tiks iedegts ugunskurs Mazbriedes krastā. Savukārt saulgriežu nakts danči būs kopā ar kapelu “Cielavas spēlmaņi” no Salacgrīvas. Ieejas maksa uz dančiem: 3 eiro.

Jāņi Dikļos, Valmieras novadā.

FOTO: Aivis Stračinskis.

Ēvelē

  • 21. jūnijā plkst. 21.00 Ēveles muižas parka estrādē notiks amatiermākslas kolektīvu koncertuzvedums Saulgriežu burvība”. Plkst. 23.00 Ēveles muižas parka estrādē gaidāma zaļumballe ar grupu “Liepavots”. Ieejas biļete uz visu vakaru: 7 eiro. Tikai uz koncertu – 2 eiro, tikai uz balli – 7 eiro.

Ipiķos

  • 21. jūnijā plkst. 22.00 Ipiķu pagasta bibliotēka aicina pabūt kopā Ipiķu pagastā pie zīmes Baltās naktis”, kur būs iedegts saulgriežu ugunskurs. Laiku pavadīsim ar draugiem no Igaunijas.

Jērcēnos

  • Strenču Kultūras centrs un Jērcēnu pagasta bibliotēka ielūdz ieskandināt vasaras saulgriežus Jērcēnmuižas parkā 20jūnijā. No plkst. 19.00 notiks ziedu un ozolzaru vainagu pīšanas radošā darbnīca vasaras saulgriežu noskaņās. Tāpat kopīgi tiks siets un ēsts Jāņu siers. Plkst. 20.00 muzicēs Mārtiņš Kanters. Plkst. 22.00 parkā uz saliņas tiks iedegts saulgriežu ugunskurs, būs vakara mūzika.

Kocēnos

  • 21. jūnijā plkst. 21.00 Kokmuižas promenādē notiks “Vasaras saulgrieži Kocēnos”. Dziesmas, lustes, danči kopā ar postfolkloras kopu “Rikši” un mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem. Saulei rietot, tiks iedegti ugunskuri. Tāpat interesenti aicināti baudīt maģisko saulgriežu vakara noskaņu, dodoties izbraucienā ar laivām Kokmuižas dīķī.

Ķoņos

  • 22. jūnijā plkst. 18.00 Ķoņu kalna estrādē notiks izrāde Tobiass ir miris, lai dzīvo Tobiass”. Pēc tās – etnogrāfiskie danči ar folkloras kopu “Rotas muzikanti” un sadziedāšanās ar folkloras kopu “Dzīne”, pinot vainagus un baudot cienastu. Īpašās gandarījuma balvas vainagu darinātājiem. Pēc sadziedāšanās ikviens aicināts pavadīt un sagaidīt sauli pie saulgriežu ugunskuriem Ķoņu kalna pļavas un birzs pusē, godinot latviskās tradīcijas. Viesi aicināti ņemt līdzi groziņu, sedziņu sēdēšanai un gatavību iesaistīties norisēs.

Matīšos

  • 23. jūnijā plkst. 21.002.00 Matīšu estrādē notiks zaļumballe kopā ar grupu “Pajūgi” un Vitu Upenieci-Melbārdi. Ieejas maksa: 3 eiro.

Mazsalacā

  • 23. jūnijā plkst. 23.003.00 Lībiešu pilskalna estrādē būs balle ar grupu “Vidroks”. Ieejas maksa: 5 eiro. Darbosies bufete “Strautiņi”. Jāņiem un Līgām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, ieeja bez maksas.

Mūrmuižā

  • 22. jūnijā Mūrmuižas estrādē norisināsies tradicionālā ielīgošana. Plkst. 19.00 estrādē notiks Cēsu teātra izrāde Mucenieks un muceniece” (ieejas maksa: 3 eiro). Pēc tās – ugunskura iedegšanas rituāls ar Kauguru pagasta folkloras kopu “Stutes”. Vakarā brīvdabas balle ar grupu “Alianse”. Ieejas maksa: 5 eiro. Būs arī bufete.

Naukšēnos

  • No 1. jūnija līdz 31. oktobrim pie Naukšēnu Cilvēkmuzeja skatāma vides izstāde Vasaras saulgrieži. Jāņi”.
  • 20. jūnijā no plkst. 13.00 pie Naukšēnu pagasta bibliotēkas notiks iedzīvotāju iesaistes akcija Jāņu garā virtene”. Ikviens aicināts ievīt savu ziedu vai zaru pušķi kopējā virtenē, rotājot vidi svētkiem.
  • 21. jūnijā plkst. 11.00 pie Naukšēnu pagasta bibliotēkas skanēs minikoncerts Ķoņu Dzīne apdzied naukšēniešus”. Lietus gadījumā koncerts notiks iekštelpās.

Plāņos

  • No 12. jūnija Plāņu pagasta Jaunklidža bibliotēkā aicinām apskatīt tematisko izstādi Saulgriežu laikā”.

Ramatā

  • 21. jūnijā plkst. 19.00 Ramatas pagasta estrādē būs skatāms amatierteātra “Ramata” iestudējums Kapusvētku PR” (Aiva Birbele).

Rencēnu pagastā

  • 22. jūnijā notiks Jāņu ieskandināšana Rencēnu pagastā. Rencēnu pagasta kultūras namā no plkst. 10.00 būs siera siešana, degustēšana, vainagu pīšana, ozolzaru vītnes darināšana. Interesenti aicināti ņemt līdzi jāņuzāles. Plkst. 13.00–14.30 folkloras kopas “Abra” vadītāja Eduarda Klints darināto kokļu, dūdu un citu instrumentu izstāde Rencēnu pagasta kultūras nama Mazajā zālē. Savukārt dziesmas un danči kopā ar Rencēnu folkloras kopu “Rota” un Eduarda Klints vadībā notiks plkst. 15.00 Sauļos, plkst. 15.45 Lizdēnos un plkst. 16.30 Rencēnu estrādes skvērā pie ugunskura, pievienosies arī Rencēnu pašdarbības kolektīvu “Dedzieda” un “Smukie dzied” dalībnieki un citi lustētāji.

Rūjienā

  • 21. jūnijā plkst. 22.002.00 Rūjienas pilsētas estrādē norisināsies balle ar “Pilnai laimei”. Ieejas maksa: 5 eiro.
  • 23. jūnijā plkst. 16.00 Rūjienas pilsētas estrādē notiks Rūjienas Kultūras centra amatierteātra “Vitrāža” izrāde – Aivas Birbeles komēdija “Kapusvētku PR”, režisore Dace Ķīkule.
  • Līdz 30. jūnijam Rūjienas pilsētas bibliotēkā būs skatāmas bērnu literatūras izstādes “Saulgriežu laiks”, “Puķu pilna pasaulīte”, “Vasara sākas ar spēlēm”, “Ko lasīsim vasarā?”. 
  • Līdz 30. jūnijam Rūjienas pilsētas bibliotēkā interesenti varēs apmeklēt literatūras izstādes “Vasara – ceļojumu laiks” un “Jāņi un Līgas latviešu literatūrā”.

Sēļos

  • 22. jūnijā plkst. 18.00 Sēļu muižas parkā notiks Jāņu dienas ieskandināšana. Interesenti varēs uzzināt vairāk par latviešu tautas tradīcijām, vainagu pīšanu, sadziedāšanos un dančiem tautas mūzikas kopas “Sēļu muižas muzikanti” un folkloras kopas “Sēlene” vadībā (vadītāja Iveta Dukaļska).

Strenčos

  • 22. jūnijā plkst. 20.00 Strenču estrādē notiks lielizrāde Īsa pamācība mīlēšanā” pēc Rūdolfa Blaumaņa darba motīviem. Izrādē piedalīsies, dziedās un dejos dažādu paaudžu aktieri no Strenčiem, Valmieras un Valkas. Izrādi papildinās pūtēju orķestris “Strenči”, deju kopa “Tīne”, vokālā grupa “Melo’dia”, mūziķi Andris Baltacis un Aldis Kise. Ieejas maksa: 10 eiro (www.biļesuparadize.lv un Strenču Kultūras centrā).

Vaidavā

  • 23. jūnijā plkst. 23.00 Vaidavas ezermalas estrādē notiks Jāņu nakts balle. Muzicēs grupa “Muiža”. Ieejas maksa: 5 eiro.

Vecatē

  • 20. jūnijā plkst. 19.00 Vecates pagasta estrādē notiks ielīgošana kopā ar Vecates pagasta vokālo ansambli “Dziedātprieks”, kā arī Mazsalacas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvu “Skaņaiskalns” un Alojas Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvu “Sānsolis”.

Jāņu sagaidīšana Ventspilī un Ventspils novadā 

Ielīgot vasaras saulgriežus ar koncertiem, dejām līdz saullēktam, ugunskuru kurināšanu un tautas tradīciju godināšanu aicina Ventspils un Ventspils novads. 

Ventspilī 

  • Ceturtdien, 20. jūnijā, plkst. 21.00 “Ventspils saulrietu mūzikas vakari” koncertu ciklā Ventspils Dienvidu pludmales kafejnīcā “VIETA, KUR būt.” viesosies mūziķis Chris Noah. Vairāk skatīt šeit. 
  • Piektdien, 21. jūnijā, Ventspils tirgū sākas Līgo svētku tirgus, kas turpināsies arī 22. un 23. jūnijā. Tirgus strādās no plkst. 7.30 līdz 15.00. Visas trīs dienas Vecpilsētas tirgus apmeklētāji varēs iegādāties izlejamo alu, jāņuzāles, vainagus u. c. Ieradīsies amatnieki, rotu meistari un mākslinieki un citi tirgotāji. Vairāk skatīt šeit. 
  • Piektdien, 21. jūnijā, plkst. 19.00 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks tautas deju kolektīvu lielā sadancošanās vasaras saulgriežos. Pēc lustīgajiem dančiem ap plkst. 22.30 visi aicināti sanākt pludmalē (pie 6. laipas), kur kopā ar postfolka apvienību “Saule i tuvāk” varēs baudīt saulstāvju maģiskās noskaņas mūziku un godu uguns aizdegšanu. Ieeja pasākumos bez maksas. Vairāk skatīt šeit 
  • Sestdien, 22. jūnijā, plkst. 14.00 zinātnes centrā VIZIUM notiks radošā darbnīca Augu valstība”. Tās apmeklētāji tiks iepazīstināti ar dabā sastopamajiem augiem un to lomu veselības uzlabošanā. Vairāk skatīt šeit. 
  • Svētdien, 23. jūnijā, plkst. 11.00 bērnu pilsētiņā un plkst. 15.00 bērnu parkā Fantāzija notiks Jāņu lustes bērniem. Būs iespēja kopīgi izdziedāt pazīstamākās Jāņu dziesmas un piedalīties rotaļās, bungot vara bungas, minēt mīklas un lēkt pāri ugunskuram. Bezmaksas pasākums. 
  • Svētdien, 23. jūnijā, plkst. 20.00 Reņķa dārzā notiks joku spēle dziesmotās noskaņās muzikāli teatralizētajā uzvedumā Kā Līze un Zete brauca ventspilniekus lūkoties”. Pēc tam svētku ugunskura iedegšana un no plkst. 22.00 Jāņu nakts zaļumballe ar Ventspils mūziķu grupu “Express”. Pauzēs par dejām gādās dīdžejs Jānis K. Pasākuma teritorijā darbosies kafejnīcas ar gardiem ēdieniem un atspirdzinājumiem. Ieeja bez maksas. Vairāk skatīt šeit

Ventspils novadā 

  • Piektdien, 21. jūnijā, plkst. 12.00 – ielīgošanas pasākums Tik, cik būs uguņu uz katra kalnaAnces parka estrādē. Notiks siera siešanas meistarklase, vainagu vīšana, tradīciju zināšanu konkurss, rotaļas. 
  • Piektdien, 21. jūnijā, plkst. 21.00 – vasaras saulgriežu svinības Jūrkalnes Ugunspļavā. Būs ugunsrats un ugunsdzirnavas, tradīcijas, rituāli, dziesmas un danči. 
  • Sestdien, 22. jūnijā, plkst. 18.00 – ielīgošanas pasākums pie Puzes zīmes. Tiks darināts Jāņu vainags. 
  • Sestdien, 22. jūnijā, plkst. 18.00 – kino vakars Ziru parka estrādē, tiks demonstrēta filma Blakus”. 
  • Svētdien, 23. jūnijā, plkst. 15.00 – pasākums “Ielīgojam Jāņu nakts krāsās Piltenes brīvdabas estrādē. Kopā pļavā tiks meklētas jāņuzāles, pušķota sēta un klāts svētku galds. Tāpat tiks dziedātas dziesmas, godināts svētku ugunskurs, notiks rotaļas. 
  • Svētdien, 23. jūnijā, plkst. 21.00 – Jāņu pasākums Zlēku muižas parkā. Zlēku amatierteātra “Margots” pirmizrāde Lielā meža pašā vidū…”, pēc tam lustīga līgošana ar DJ Rimantu līdz rīta gaismai. 
  • Svētdien, 23. jūnijā, plkst. 21.00 – zaļumballe Vārvē, centra laukumā pie Ventas 
  • Svētdien, 23. jūnijā, plkst. 22.00 – Jāņu balle Užavas estrādē kopā ar grupu Bez E”.

FOTO: Raimonds Stīpnieks.

Arī Ventspils par godu vasaras saulgriežiem un Jāņiem rotāta īpašā pilsētvides noformējumā. 

Dekorācija LĪGO” atradīsies dažādās vietās pilsētā – Ventas labā krasta tilta aplī, Lielajā laukumā kopā ar dekoru grupu un pilsētas centrā, pie Laikrakstu alejas 

Savukārt Pārventas centrā, pie strūklakas Kāpu priede”, būs novietots zirgs ar ratiem, kas izgreznots ar papardēm. Varēs uzņemt skaistas fotogrāfijas, lai atminētos svētku noskaņas.  

Kuldīgas iela (no Lauku ielas līdz Raiņa ielai) būs rotāta ar dekoratīviem svētku karogiem pie apgaismojuma stabiem.  

Rātslaukumā varēs vērot simbolisko svētku dekorāciju – pūdeli, stilizētu ugunskuru koka muciņā, kas piestiprināts kārts galā. 

Vasaras saulgrieži Ādažu novadā

21. jūnijā vasaras saulgriežus svinēs Carnikavas Novadpētniecības centrā, kur plkst. 19.00 notiks TDK “Abi divi” un “Dālderītis” koncerts, kam sekos dziesmas, dejas, rotaļas, siera siešana un uguns rituāls kopā ar folkloras kopu “Senleja”. Pasākumā būs atvērta kvēpināmo izgatavošanas darbnīca un mākslas studijas “Sidrabota” radošā darbnīca.

23. jūnijā plkst. 22.00 Līgo laukumā Jāņu balle kopā ar Mārtiņu Kanteru un muzikālo grupu. Tiks iekurts lielākais ugunskurs un dejots līdz rītam. Uzkodas un dzērienus nodrošinās kafejnīca.

Saulrieta sagaidīšana Kokneses pilsdrupās un citi Jāņu pasākumi Aizkraukles novadā

Svētkus svinēs arī Aizkrauklē, kur saulgriežu naktī, 21. jūnijā, no plkst. 22.00 krastmalā pie Aizkraukles Kultūras centra tiks ielīgoti Jāņi kopā ar folkloras kopu “Urgas”, grupu “Iļģi”, deju kolektīvu “Aizkrauklis” un uguns žonglieru apvienību “Soul of Flames”.

Dažādi ielīgošanas pasākumi – koncerti, brīvdabas teātra izrādes, meistarklases, ugunskura iedegšana un kopdziedāšana, kā arī zaļumballes – 22. un 23. jūnijā notiks Aizkraukles novada pilsētās un pagastos: Bebros, Daudzesē, Iršos, Jaunjelgavā, Koknesē, Mazzalvē, Neretā, Pilskalnē, Pļaviņās, Secē, Sērenē, Skrīveros, Staburagā, Sunākstē un Vietalvā.

Piemēram, 21. jūnijā plkst. 20.00 Kokneses viduslaiku pilsdrupās norisināsies pasākumsSaulriets saulgriežos”, kurā uzstāsies Igo ar koncertprogrammu “Uguns” un postetno grupa “Vējturi”.

Saules modināšana Alūksnes novadā

Ja saulgriežu naktī plānots būt Alūksnes pusē, der zināt, ka 21. jūnijā plkst. 4.00 pie Jaunlaicenes pils dambīša notiks “Saules modināšana” kopā ar Jaunlaicenes folkloras kopu “Putnis”, bet Viktora Ķirpa Ates muzejāVidzemes lauku sēta” sauli sauks Ziemera pagasta folkloras kopa.

Alūksnes novadā svētku koncerti un zaļumballes plānotas vairākos pagastos, bet Jāņu vakarā – 23. jūnijāzaļumballe notiks Jaunannas Zaķusalas brīvdabas estrādē

Līgo rallijs un latgaliešu skrējiens kažokos Augšdaugavas novadā

21. jūnijā plkst. 20.00 uz vasaras saulgriežu un zāļu vakara lustēm “Baltās naktis” pie ugunskura aicina Kalupes pagasta amatiermākslas kolektīvi Kalupes pagasta parkā.

Savukārt 23. jūnija rītā Līksnas Muižas parkā notiks pludmales volejbola turnīrs, bet pēcpusdienā – ekipāžu sacensības Līgo rallijs”. Vakarā zaļumballi krāšņāku padarīs sestais latgaliešu skrējiens kažokos.

Jāņu vakara svinēšanas pasākumi un balles noritēs arī Višķu estrādē, laukumā pie Salienas kultūras nama, Bebrenē, Sventē.

Īstena latgaliešu viesmīlība un senču tradīcijas Balvu novadā

Plašu svētku svinēšanas programmu sarūpējis Balvu novads, aicinot izbaudīt kopābūšanas prieku, īstenu latgaliešu viesmīlību un mūsu senču tradīcijas, dziedot, dejojot, aktīvi darbojoties.

21. jūnijā ielīgošanas svētki notiks Bērzkalnē, Kupravā, Lazdukalna un Šķilbēnu, Tilžas un Vectilžas pagastos. Piemēram, kopā ar kapelu “Dziga” Tilžas brīvdabas estrādē “ies vaļā” latviskie danči un vasaras saulgriežu tradīciju dziesmas.

Kā viens no galvenajiem notikumiem arī tradicionālais pasākums “PīdzīdamŠķilbēnu pagasta Upītes stadionā, kur gaidāms īpašais viesis – Andris Kivičs.

Jāņu vakarā Balvu novadā varēs izvēlēties starp vairākām zaļumballēm. Viļakas pilsētas estrādē pat plānota diskoballe kopā ar DJ Ingaru.

Latviešu godi un tradīcijas Bauskas novadā

“Vasaras saulgrieži latviešiem ir vieni no tradīcijām bagātākajiem svētkiem, un arī šogad baušķenieki un novada viesi svētkus ir aicināti piedzīvot kopā enerģijas piepildītā un maģiskā atmosfērā,” tā svētku programma pieteikta Balvu novada mājaslapā.

21. jūnija novakarē plkst. 21.00 Bauskas Pilskalna parka pļaviņā pie Ķirbaksalas norisināsies saulgriežu noskaņu vakars, lai svinētu vasaras saulgriežus latviešu godos un tradīcijās. Vakara ieskaņā svinību dalībniekiem būs iespēja piedalīties jāņuzāļu un ziedu vainagu pīšanas un lāpu veidošanas darbnīcā, bet vakara maģisko noskaņu ieskandinās etnomūzikas grupa “Rāmi Riti”.

Neatņemama svētku svinēšanas sastāvdaļa ir īpašais jāņuguns iedegšanas rituāls, lai vairotu gaismu arī gada īsākajā naktī. Pulcēšanās ap saulgriežu ugunskuru nav iedomājama bez līgotņu dziedāšanas un dancošanas, tādēļ par vakara lustēšanās daļu parūpēsies kopa “Muzikanti”.

Pavisam atšķirīgas noskaņas gaidāmas Saulgriežu uguns un ziedu rituālā Mazajā Mežotnes pilī Lielupes krastā 21. jūnijā no plkst. 19.00 un Pētera Vaska fonda rīkotajā koncertā Vasaras saulgriežu vakars Mežotnē” vai ielīgošanas pasākumā 22. jūnijā Rundālē ar mājas kino.

21. jūnijā vasaras saulgriežu balle kantri mūzikas noskaņās Vecumnieku estrādē. Savukārt Jāņu vakaru Bauskas estrādē varēs sagaidīt kopā ar grupām “Credo”, “Bermudu divstūris”, “Tranzīts”, “Apvedceļš”. Tiesa, par salīdzinoši dārgu ieejas maksu.

Taču Jāņu naktī Bauskas novada Skaistkalnē un Stelpē notiks arī vairākas bezmaksas zaļumballes, kurās varēs izdejoties pēc sirds patikas.

Saulgriežu Zāļu gājiens un folkloras tradīcijas Cēsu novadā

21. jūnijā ikviens aicināts piedalīties pastaigā pa Zāļu taku Vecpiebalgā no Kaikašiem līdz viensētai Kalna Raiskumi”. Programmā – dabas spēka uzņemšana 5 km garumā pa ceļiem un pļavām ar dziedāšanu, aplīgošanu, trejdeviņu zāļu meklēšanu, vainagu pīšanu, svētku mielastu un vakara saulītes pavadīšanu pie ugunskura. Pēc pasākuma tiks nodrošināts transports.

Savukārt Līgatnē 21. jūnija vakarā notiks saulgriežu pasākums Zanderu pļavā kopā ar folkloristiem Ivetu un Vidvudu Medeņiem.

Foto orientēšanās un starptautiskā folkloras festivāla norise Daugavpilī

12. Starptautiskā folkloras festivāla laikā Daugavpilī notiek vairāki vasaras saulgriežiem veltīti pasākumi:

  • 20. jūnijā plkst. 18.30 A. Pumpura skvērā koncerts “Kas tūs Juoņus īleiguoja”;
  • 20. jūnijā plkst. 21.00 sadziedāšana un sadancošana ar Patjanko ģimenes kapellu pie Daugavpils Vienības nama;
  • 20.–21. jūnijs plkst. 17.3020.00 Jāņu zāļu izstāde “Kuodeilos” Daugavpils Vienības nama Tradīciju mājā;
  • 21. jūnijā plkst. 10.00 foto orientēšanās spēle “Noķer Jāņus Daugavpilī” pie Daugavpils Tūrisma apmeklētāju centra;
  • 21. jūnijā plkst. 17.30 sarunu klubs “Papardēs” par Jāņu būtību. Vada folkloriste, mūziķe, folkloras kopas “Grodi” dibinātāja, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Aīda Rancāne;
  • 21. jūnijā plkst. 19.00 A. Pumpura skvērā koncerts ar sadziedāšanu un sadancošanu “Sasagrīze Juoņa bārni”;
  • 23. jūnijā plkst. 10.00 A. Pumpura skvērā muzikālais Jāņu tirgus.

Jāņu ugunsrituāli un “īsa pamācība līgošanā” Dienvidkurzemes novadā

No 19. līdz 23. jūnijam ar koncertiem, zaļumballēm, teātra iestudējumiem, zāļu tirdziņiem, ugunskuru degšanu, Līgu un Jāņu sumināšanu un citām aktivitātēm vasaras saulgriežus svinēs Dienvidkurzemes novadā.

Ja ir vēlme uzzināt ko vairāk par Jāņu svinēšanu, 21. jūnija vakarā Aizputes tirgus laukumā notiks saulgriežu pasākums Īsa pamācība līgošanā” un zaļumballe ar Aizputes kultūras nama pašdarbības kolektīviem.

Kā viens no interesantākajiem pasākumiem minams Kazdangas Dzirnezera tradicionālais rituāls Raganas deg!”, kurā 21. jūnijā var piebiedroties katrs ar savu no salmiem izgatavoto raganu. 

Petankas turnīrs un zaļumballes Dobeles novadā

Ar zāļu tirdziņiem, brīvdabas izrādēm un zaļumballēm svētkus sagaidīs Dobeles novadā. Pasākumu klāstā izceļas ielīgošana bagāžnieku tirgū Ķirpēni” un dubultspēļu turnīrs Petanka 2024 Lejasstrazdos. Jāņu vakarā iespēja apmeklēt brīvdabas teātra izrādi un zaļumballi Bēnē, Jāņu nakts zaļumballes Naudītes un Auces estrādē.

Dziesminieku saiets un sportiskas aktivitātes saulgriežu noskaņās Gulbenes novadā

Silmaču sētā Druvienā 21. jūnijā plānota vasaras saulgriežu skola, bet vakarpusē Tirzas kultūras namā notiks dziesminieku saiets Ielīgojam vasarā!”, kur piedalīsies Kārlis Kazāks, Vita Krūmiņa, Aivars Lapšāns, Ramants un Daris Jansons (pasākums par maksu), kam sekos saulgriežu nakts balle.

Sportisko aktivitāšu cienītājiem Jāņu brīvdienās Gulbenes novadā varētu interesēt saulgriežu velo foto orientēšanās 21. jūnijā Lizuma stadionā un saulgriežu pludmales volejbola turnīrs 22. jūnijā Jaungulbenes stadionā. Ar dažādām sportiskām un radošām aktivitātēm Jāņu dienu pavadīs Līgo pagastā.

Gulbenes novadā, tāpat kā citviet Latvijā, bagātīgs ielīgošanas pasākumu un zaļumbaļļu klāsts Kalnienā, Lejasciemā, Galgauskā, Beļavā, Stāmerienā, Jaungulbenē, Litenē, Lizumā, Staros un Druvienā. 

Vasaras saulgriežu maģiju piedzīvot aicina Jēkabpils novads

Arī Jēkabpils novads aicina apmeklēt tā organizētos Jāņu koncertus, izrādes un zaļumballes, tai skaitā diskozaļumballi 21. jūnijā pie Gārsenes Tautas nama.

22. jūnijā plkst. 4.00 maģisku piedzīvojumu varēs gūt saullēkta koncertā kopā ar trio “Saule madarās” Gārsenes pagasta Sāra kalnā. Savukārt Dignājas estrādē 22. jūnijā noritēs Daugavas svētki, kas noslēgies ar zaļumballi.

Jāņu vakarā līgotāji Jēkabpils novadā varēs izvēlēties starp piecām zaļumballēm, kas notiks Aknīstes estrādē, Kena parka estrādē, Rites tautas namā, Zasa centrālajā laukumā un Kalna tautas namā.

Brīvdabas kino seansā filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” un zaļumballes Jelgavas novadā  

21. jūnijā Jelgavas novadā iespēja apmeklēt ielīgošanas pasākumu un zaļumballi Vilces muižas parkā. Savukārt Glūdas pagastā pie Skolas kalna plkst. 18.00 notiks Tērvetes amatierteātra “Trīne” izrāde Skroderdienas Silmačos”, kam sekos Jāņu ugunskura iedegšana kalna galā un pikniks kopā ar dīdžeju. Vēstures cienītāji var apmeklēt ielīgošanas pasākumu Jāņa Čakstes mājā Salgales pagasta Aučos”.

Pozitīvi nostalģisku noskaņu varēs izbaudīt 21. jūnija vakarā Elejas muižas parka estrādē, kur plkst. 22.00 notiks brīvdabas kino Jāņu noskaņās ar leģendāro režisora Jāņa Streiča filmu Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. 

Protams, būs arī tradicionālās zaļumballes Jāņu vakarā Zaļenieku “Jāņkalniņā”, Ozolnieku Jāņu pļavā, Līvbērzes estrādē, Vircavas muižas parkā.

Saulgriežu sajūtu vakars un ielīgošanas disko Krāslavas novadā

Krāslavas novadā vasaras saulgriežus 21. jūnijā sagaidīs ar sajūtu vakaru Krāslavas parkā ģitāras pavadījumā. Ar dziesmām un dejām saulgriežu nakti svinēs Salnavā, bet 22. jūnijā ielīgošanas zaļumballes notiks Bukmuižā, Andzeļos, Aulejā, Kombuļos, Robežniekos. Zaļumballe Piedrujas stadionā noslēgsies ar uguns šovu (šeit personām no 15 gadu vecuma ir nepieciešama Valsts robežsardzes speciālā caurlaide uzturēties pierobežā). Turpretī Jāņu vakarā svinības ar dziesmām, dejām un vietām pat diskotēku gaidāmas Indrā, Andrupenē, Konstantinovā, Bērziņos, Kalniešos un Ūdrīšos.

Saulgriežu rituāli kokles pavadījumā un Jāņi Kuldīgas novada maģiskajās noskaņās

Saulgriežu svinēšana Kuldīgas novadā sāksies ar maģisku saulgriežu rituālu latviskās tradīcijās jau 20. jūnijā plkst. 21.00 Veckuldīgas pilskalnā kopā ar Vidvudu un Ivetu Medeņiem. Saulgriežu novakare Kuldīgā tiks sagaidīta dabas noskaņās – pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apgūt vasaras saulgriežu rituālus, izdziedāt spēka dziesmas, izdejot dejas un rotaļas. Par lustīgu noskaņu un dancošanu rūpēsies kapelas “Strops” muzikanti.

Vasaras saulgriežu svinības novadā turpināsies ar velo braucienu Alsungā 21. jūnija rītā un lustīgu ielīgošanu Kuldīgas ielās un laukumos 21. jūnija pusdienlaikā. Vasaras saulgriežu svinēšana turpinās piektdienas vakarā Kabilē, kā arī kopā ar Basu suitiem Gudeniekos.

22. jūnija rītā norisināsies arī stipro skrējiens Ēdolē. Savukārt Jāņu priekšvakarā Kuldīgas pilsētas dārzā atgriezīsies brīvdabas kino. Tradīcija pēc piecu gadu pārtraukuma atdzims ar leģendāro filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā,” kuru ikviens aicināts baudīt, ērti iekārtojoties uz līdzpaņemtās piknika sedziņas, saliekamā krēsla, spilvena vai paklājiņa.

Sestdien saulgriežus ar uguns šovu un rituāliem svinēs Ēdoles Dzirnavu dārzā, Padurē, kā arī Rudbāržu pagasta lauku sētā Meža ozoliņi” kopā ar koklētāju Lauru Drēziņu. Saulgriežu maģiju kopā ar koklētāju Laimu Jansoni un dziesminieci Antu Eņģeli 22. jūnija vakarā varēs piedzīvot Rendas pagasta kultūras nama estrādē. Pēc koncerta – sadziedāšanās ar Austrasbērniem pie ugunskura Abavas krastā. Tradicionālos dančus varēs apgūt Vilgāles estrādē. Brīvdabas izrāde Vella kalpi” skatāma Skrundas estrādē.

Jāņu vakarā zaļumballe ar grupu Zeļļi Laidu pagastā, balles arī Kuldīgā, Nīkrācē, Rudbāržos, Vārmē, Skrundā. 

Ķekavas novadā – koncertuzvedums “Limuzīns 5 Jāņu nakts krāsā” un balle Baldonē

21. jūnijā saulgriežus sagaidīs Vanagkalnā, Baldonē, kopā ar folkloras kopu “Mantojums”.

23. jūnijā Baldones kultūras centrs aicina uz Jāņu nakti Vanagkalnu estrādē, kur notiks koncertuzvedums Limuzīns 5 Jāņu nakts krāsā” ar dziesmām un skečiem no iemīļotās latviešu kinofilmas. Pēc koncerta lielā ugunskura iedegšana un zaļumballe ar DJ ROLAND un “5 Jāņi”.

Vasaras saulgriežu un Jāņu noskaņas Jūrmalas parkā Liepājā

  • 20. jūnijā plkst. 18.oo19.00 Jāņu dziesmu vakars pie Zaļās birzs bibliotēkas.
  • 20.–21. jūnijā Vasaras saulgriežu tirdziņš Rožu laukumā.
  • 21. jūnijā plkst. 20.0023.00 Tramvajakafejnīcas atklāšanas un ielīgošanas svētki ar vainagu meistarklasi, dejām pludmalē un sadziedāšanos ģitārista pavadībā pie ugunskura.
  • 23. jūnijā plkst. 22.003.00 Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Jāņus Jūrmalas parkā. Svinības sāksies pie jūras, kur ar Jāņu vakara rituāliem, rotaļām, dziesmām un dančiem no plkst. 22.00 līdz 23.00 Jāņuguni degs mūziķis Ēriks Zeps kopā ar folkloras kopas “Ķocis” un vidējās paaudzes deju kolektīva “Rucavietis” dalībniekiem. Saulei rietot, no plkst. 23.00 līdz 3.00 Jūrmalas parkā notiks zaļumballe ar grupu “The Farmers”.
  • 23. jūnijā plkst. 17.002.00 Jāņu burziņš Pegaza pagalmā. Jautrība sāksies, iesildoties ar saimes zupu un Jāņu dzērieniem, pinot vainagus ar Vinetu Solovjovu. No plkst. 19.00 sāksies lustes ar Maiju Kalniņu un Zandu Štrausu – dziesmas, dejas, aplīgošana un citi pārsteigumi. Bet Jāņu nakts turpinājumā no plkst. 22.00 danči Jāņu nakts ballītē ar Andri Ērgli un Māri Kupču.
  • Informācija par kultūras pasākumiem un izklaides iespējām Liepājā pieejama vietnē kalendars.liepaja.lv.

Ielīgošanas balle ar pūtēju orķestri Limbažu novadā

Zaļumballes 21. jūnija vakarā Vidrižos, Alojā, Pociemā, Ainažos un Limbažos, kur par muzikālo pavadījumu gādās pūtēju orķestris “Lemisele”.

Sestdien, 22. jūnijā, Pālē Vidzemes lībiskais vasaras saulgriežu festivāls ar koncertu, uguns rituālu, pliko laimes skrējienu un tradicionālajiem dančiem.

Salacgrīvā 22. jūnijā notiks koncertuzvedumsLimuzīns Jāņu nakts krāsā” un zaļumballe. Balle arī Braslavas muižas parkā un Viļķenē, kur sestdien noritēs pagasta svētki.

Jāņu vakarā zaļumballes Skultē (par maksu), Staicelē, Puikulē.

Saullēkts SUP braucienā un piedzīvojumu spēle Līvānu novadā

Līvānu novads saulgriežus aicina sagaidīt uz SUP dēļa gleznainajā Deguma ezerā. Pasākuma sākums 21. jūnijā plkst. 3.00.

Piektdien visu dienu saulgriežu svinības Jersikas pilskalnā (izjādes ar zirgiem, Jāņu rituāli, zaļumballe). Pēcpusdienā arī izbraucieni ar plostu pa Daugavu.

21. jūnijā no 10.00 līdz 20.00 ikviens aicināts piedalīties piedzīvojumu spēlē Iepazīsti Jersiku!”. Veicot vienkāršus uzdevumus dažādās Jersikas vietās, būs iespējams uzzināt ko jaunu vai sen aizmirstu par Jersiku un tikt pie gardām balvām.

Svētdien norisināsies Preiļu un Līvānu novada čempionāts vieglatlētikā, Līgu un Jāņu vieglatlētikas čempionāts vecmeistariem.

23. jūnija vakarā Jāņu lustes Līvānos – svētku tirdziņš, koncerts, zaļumballe.

Lielais latgaļu tirgus un autokrosa sacensības Ludzas novadā

22. jūnijā Ludzas pilskalnā atgriezīsies Lielais latgaļu tirgus, kas pulcēs lielu skaitu amatnieku. Svētku atmosfēras radīšanai visu dienu skanēs saules dziesmas un lustēs dejas, tiks rīkotas dažādas radošās darbnīcas bērniem un izzinošas sarunas pieaugušajiem. Paralēli iepirkšanās un tirgošanās burzmai tiks pīti vainagi, kurināts tradīciju ugunskurs un notiks vizināšanās zirga mugurā.

Sestdien, 22. jūnijā, autokrosa trasē Makasāni” norisināsies Ludzas novada autokrosa sacensības Ludzas kauss”.

23. jūnija vakarā Jāņu nakts balles pie Briģu kultūras nama, Mērdzenes estrādē, Zilupes brīvdabas estrādē, Pasienē, Vecslabadā (diskotēka), Goliševā (disko), Ciblā, Isnaudā, Kārsavas Krosta estrādē, Mērdzenes estrādē.

Ielīgošana Gaiziņkalnā un Blaumaņa muzejā “Braki” Madonas novadā

21. jūnijā atpūtas kompleksā Gaiziņš” notiks ielīgošanas pasākums ar sadziedāšanos, ko atbalstīs desmit senioru kori, etnogrāfisko kokļu kopa un mūziķi. Pēc koncerta – latvju danči un zaļumballe ar Ilzes Rijnieces mūziķu grupu.

Savukārt 22. jūnija saullēktu no plkst. 4.00 līdz 4.45 Odzienas ezera krastā aicina sagaidīt Tautas mūzikas kopa “Ramana”. Vakarā ielīgošanas pasākums un zaļumballe Kalsnavā, J. Alunāna parkā. Jāņu ieskandināšanas koncerts un ugunskura iedegšana kopā ar amatiermākslas kolektīviem, un zaļumballe arī Dzelzavas estrādē.

Rūdolfa Blaumaņa memoriālajā muzejā Braki 22. jūnija vakarā ielīgošanas pasākums ar dziesmām un dejām, piedaloties Ērgļu teātra aktieriem un amatiermākslas kolektīviem.

Koncertuzvedumi un zaļumballes Mārupes novadā

Mārupes novadā 21. jūnijā Jāņu dienu ielīgos pie Babītes kultūrizglītības centra Vietvalži” ar koncertuzvedumuRotā, rotā”, rotaļām, dančiem un vainagu darināšanas meistardarbnīcu. 22. jūnijā pie Piņķu ūdenskrātuves notiks koncertuzvedumsSprīdītis dodas pasaulē”, koncerts ar “Jauno Jāņu orķestri” un zaļumballe.

Jaunmārupē pie ūdenstorņa Jāņu vakarā koncertprogramma ar tautā iemīļotiem estrādes māksliniekiem, ugunskura iedegšana un zaļumballe.

Jāņu svinēšana Ogres novadā

Ogres novadā saulgriežus svinēt sāk jau 20. jūnijā ar Ērika Gruzniņa koncertu Rembatē, kā arī dziesmām, dejām un uguns rituālu Plāteres pilskalnā. Saulgriežu svinēšana turpināsies 21. jūnijā Špakovska parkā, Ciemupē, Ķegumā, Tīnūžos. 22. jūnijā gaidāms svētku gadatirgus Ogrē un koncerts Krapē, vasaras saulgriežu ielīgošanas pasākums Mazozolos, Meņģelē, Lēdmanē, koncertuzvedums un zaļumballe Ikšķilē.

23. jūnijā Jāņu tirgus notiks Madlienā, dienu piepildīs pasākumi Lauberē, ko noslēgs disko zaļumballe. Jāņu vakarā zaļumballe būs arī Birzgalē, Ķeipenē, Ciemupē, Taurupē, Jumpravā.

Jāņu ielīgošana Olainē

21. jūnijā plkst. 18.00 pie Jaunolaines kultūras nama muzikālās apvienības – projekts “5 Jāņi” – koncertuzvedums ar dziesmām un skečiem no filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Savukārt 22. jūnijā Olaines Mežaparkā notiks ielīgošanas pasākums ar etnogrupu “Ogas”.

Jāņu regate un sievu nešana kalnā Preiļu novada Aglonā

22. jūnijā gadatirgus Preiļos un plaša pasākumu programma Galēnos, kas noslēgsies ar zaļumballi.

23. jūnijā plānota Jāņu regate Cirīša ezerā, sievu nešana kalnā, Līgu un Jāņu brauciens Aglonā. Vakaru noslēgs svētku koncerts tradicionālās noskaņās ar dzīvespriecīgo kapelu “Brička” un Jāņu zaļumballe līdz rītausmai. Zaļumballe (par maksu) arī Riebiņu parka estrādē.

24. jūnijā Preiļu parka estrādē TV3 koncertuzvedums Meklē mani papardēs!” ar tautā iemīļotu aktieru – Akvelīnas Līvmanes, Ilzes Pukinskas, Jāņa Jarāna u. c. – piedalīšanos.

Jāņu nakts Rēzeknē

23. jūnijā Festivālu parkā Rēzeknē notiks ielīgošanaJānīts tek uz meitiņu”, danči un lustīgas rotaļas, jāņuguns iedegšana, koncerts un zaļumballe.

Līgo Ropažos!

Saulgriežus Ropažu novadā 21. jūnijā svinēs ar teatrāli ironisku uzvedumuĪsa pamācība mīlēšanā Vangažos Strauta pļavā. Lomās: Aija Dzērve, Evija Krūze, Aīda Ozoliņa, Juris Kalniņš u. c. Savukārt Upesciemā pie Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas notiks Jāņu lustes, vainagu pīšana, sadziedāšanās un danči pie ugunskuriem.

22. jūnijā Garkalnes pļavās notiks Jāņu ielīgošana un zaļumballe ar Siguldas absolventu orķestri un DJ Edmundu visu nakti.

23. jūnijā Ropažu parkā radošās darbnīcas, izrādeSkroderdienas Silmačos” un zaļumballe.

Salaspils novads aicina svinēt saulgriežus Daugavas muzejā

21. jūnijā jeb datumā, kad saule iegriežas vasarā, Daugavas muzejs aicina sagaidīt gada īsāko nakti kopā.

Uz Doles salas esošās muižas vēsturiskajā parkā, Daugavas krastā, vakars sāksies ar dančiem Salaspils deju kopas “Ūsa” un jauniešu deju kolektīva “Ūsiņš” pavadībā, turpinājumā vakaru ielīgos Hāgenskalna muzikanti, būs iespēja izzināt tradīcijas, dancot un dziedāt.

Saules godināšana un Jāņu tūrisma rallijs Saldus novadā

Saldus novadā vasaras saulgriežus ieskandinās 21. jūnijā plkst. 12.00 Remtes sajūtu takā, pinot vainagus, darinot pušķus un gatavojot sieru. Plkst. 16.00 Šķēdes pagasta iekšpagalmā notiks saulgriežu meistarklase, kur varēs apgūt zāļu paklāja aušanu un jāņuzāļu izmantošanu mājas aptieciņā, labsajūtai un skaistumam, piemēram, pagatavojot ķermeņa skrubi. Vienlaikus siera siešanas meistarklasi piedāvā Lutriņu pagastmājā. 21. jūnija vakarāielīgošana Rubā ar amatierteātri un koncertu, bet saulgriežu balle notiks Pampāļu parkā. Izrāde un balle arī Brocēnu vecajā estrādē, bet groziņu vakars ar balliJaunlutriņu tautas namā.

Piedzīvot maģisku saules godināšanu Nīgrandē pie Ventas tilta 22. jūnija saullēktā plkst. 4.20 aicina postfolka grupa “Piemares kurši”.

Savukārt pa dienu 22. jūnijā Saldus novadā būs iespējams apmeklēt Jāņu tūrisma ralliju 2024. Muzikāli un teatrāli ielīgošanas pasākumi sestdienas pievakarē Saldū, Namiķos, Ezerē, Lutriņos, Vadakstē, Zirņu pamatskolas pagalmā, kur būs arī balle. Striķu muižas parkā 22. jūnijā notiks Ilzes Rijnieces solo koncerts.

23. jūnijā plkst. 11.00 Līgo skrējiens Rubā. TV3 Jāņu koncertuzvedums ar tautā iemīļotiem aktieriem “Meklē mani papardēs!” 23. jūnijā plkst. 19.00 būs skatāms Kalnsētas parkā.

Jāņu vakarā Saldus novadā notiks arī zaļumballesNīgrandē, Gaiķos un Jaunaucē.

Iepazīsti senlatviešu saulgriežu rituālus Saulkrastu Baltajā kāpā

21. jūnijā plkst. 20.00 Saulkrastu novads aicina ienākt maģiskajā saulgriežu pasaulē Sējas muižas parkā, kur etnomūziķe Ilona Dzērve aicinās kopīgā dziesmā, dančos un Saulgriežu rituālos pie Sējas ozola.

Savukārt Saulkrastu brīvdabas estrādē gaidāms Latvijas teātru apvienotā kolektīva 120. jubilejas iestudējums “Skroderdienas Silmačos, kurā galvenās lomas spēlēs aktieri – Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Zane Aļļēna, Ieva Puķe, Elīna Vāne u. c. (ieeja par maksu).

22. jūnijā plkst. 20.00 Saulkrastu novads aicina svinēt saulgriežus Saulkrastu Baltajā kāpā, kur tiks dziedāts un dejots kopā ar Saulkrastu mākslinieciskajiem kolektīviem. Folkloras kopa “Dvīga” un latviešu tradīciju zinātāji – Iveta un Vidvuds Medeņi – vedīs rotaļās un iepazīstinās ar senlatviešu rituāliem saulgriežu laikā.

Vasaras saulgriežu ieskaņa Turaidas muzejrezervātā un Jāņu nakts Siguldas pilsdrupu estrādē

Mālpilī vasaras saulgrieži ar rotaļām un sadancošanu tiks svinēti 20. jūnijā no plkst. 21.00 līdz pusnaktij, kad lāpu gājiena noslēgumā no kalna tiks ripināts degošs uguns rats. Plkst. 23.15 Mālpils estrādē notiks Nila Īles etnoperkusiju grupas priekšnesums “ZemeDunn” (ieejas biļetes – 5 eiro).

Turaidas muzejrezervātā saulgriežu laikā 21. jūnijā no plkst. 16.00 līdz 20.00 visi aicināti smelties senas un mūsdienīgas zināšanas par pļavu augiem un Jāņu vainagiem, izjust piederību dabai un tautas tradīcijām, kā arī gūt spēkus un enerģiju vasarai un visam gadam (ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā).

22. jūnijā saulgriežus svinēt aicina Lēdurga. Jau no plkst. 20.00 Lēdurgas estrādē un muižas parkā varēs siet sieru, vīt vītnes, iepīt labās domas vainagos un aust zāļu paklāju, darināt lāpas un lielo uguns pūdeli, arī spēlēt spēles kokamatniecības darbnīcā un vērot paraugdemonstrējumus bronzas rotu liešanā. Ap plkst. 22.00 muižas parkā tiks pavadīta saule un iedegta jāņuguns. Līdz pusnaktij kopā ar folkloras kopām “Putni”, “Senleja”, “Praulits” un “Laukam pāri” tiks izdziedātas skanīgākās Jāņu dziesmas, bet dancot varēs ar folkloras kopām “Rudzupuķe”, “Lieli Putni” un etno kompāniju “Zeidi”. Ugunskur'roks grupas “Viedais Fonogrāfs” skanējumā pie jāņuguns no plkst. 24.00 līdz 1.00. Pašā tumšākajā nakts stundā ap plkst. 1.00 lāpu gājiens un uguns pūdeles pacelšana Aģes upes pļavā. No plkst. 2.00 pie Dzirnavu ezera varēs vērot uguns plostu ceļu, kuru būs sarūpējuši motoklubs “Livonia MCC” (ieejas maksa – 5 eiro).

Jāņu noskaņās 22. jūnijā Dziesmu diena tiks aizvadīta Inčukalnā.

23. jūnijā plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādē būs iespēja baudīt Latvijas teātru apvienotā kolektīva brīvdabas teātra izrādi Skroderdienas Silmačos”, kas šogad būs īpašs 120. jubilejas iestudējums. Pēc izrādes kopā ar Silmaču saimi tiks iedegts lielais Jāņu ugunskurs. No plkst. 22.30 norisināsies zaļumballe – ielūdz Ivo Grīsniņš-Grīslis un “Līgo orķestris” (ieejas maksa).

Jāņu nakts balles Siguldas novadā bez maksas – Inciema estrādē un Aleksandra parka estrādē Inčukalnā.

Saulgrieži Līgo kalnā Smiltenes novadā

Smiltenes novadā vasaras saulgriežus 21. jūnijā plkst. 21.00 sagaidīs Līgo kalnā kopā ar folkloras kopu “Rudzupuķe”.

Gaujienā sestdien, 22. jūnijā, “Jāņu balle”, kur par lustīgu noskaņojumu gādās Andris Skuja. Saulgriežu balle 22. jūnijā arī Apē. Savukārt 23. jūnijā, Jāņu vakarā, balle paredzēta Raunas pilsdrupu estrādē (ieejas maksa). Jāņu nakts zaļumballe notiks arī Bormaņu muižas parka estrādē (ieejas maksa).

Zaļumballes Talsu novadā

Talsu novadā 22. jūnijā notiks zaļumballe Dundagā kopā ar grupu “Sestā jūdze” (ieejas maksa), bet 23. jūnijā līgotāji tiek aicināti uz Jāņu zaļumballi Mērsraga Jēgerlejas estrādē vai Valdemārpils Dupurkalna estrādē.

21. jūnijā plkst. 19.00 Rojas brīvdabas estrādē TV3 koncertuzvedums “Meklē mani papardēs!”. 22. jūnijā Talsu Saulkalnes estrādē Latvijas teātru apvienotā kolektīva izrādeSkroderdienas Silmačos” (abi pasākumi par maksu).

Lustīga līgošana Tukuma novadā

Vasaras saulgriežus latviskās tradīcijās 20. jūnijā aicina svinēt Pastariņa muzejs Zentenes pagasta Bisniekos”, kur plkst. 18.30 ar koncertu priecēs bļaujošā apvienība “Bulciņas/Bulceņas”, notiks kopīga dziedāšana, izkustēšanās, saulgriežu rituāli un klausīšanās latvju dainās (ir ieejas maksa).

Vasaras saulgriežu ielīgošanas pasākums 20. jūnijā plkst. 17.00 ar tautasdziesmu dziedāšanu pie ugunskura arī Džūkstē.

21. jūnijā plkst. 18.00 ielīgošanaVēja dārzāSmārdē iesāksies ar vainagu pīšanas meistarklasi, bet plkst. 20.00 notiks dziedošās aktrises Karīnas Tatarinovas un pašdarbnieku kolektīvu koncerts. Pasākuma noslēgumā – zaļumballe.

21. jūnijā vasaras saulgriežu ielīgošana ar rotaļām, vainagu pīšanas un siera siešanas meistarklasēm Jaunpils parka estrādē. Pasākuma noslēgumā zaļumballe ar grupu “Sestā jūdze”.

Jāņu noskaņai teātra mīļotāji Kandavas brīvdabas estrādē Ozolāji21. jūnijā plkst. 20.00 var apmeklēt V. Šoriņa režisēto izrādiZvēru dīdītājs (ir ieejas maksa). Turpat būs arī zaļumballe līdz rīta gaismai (ir ieejas maksa).

Sestdien, 22. jūnijā, Jaunpilī notiks Jāņu kauss motokrosā. Savukārt Engurē noritēs ielu basketbola laukuma atklāšanas turnīrs 3x3 basketbolā.

22. jūnija vakarā tradicionālā Jāņu ielīgošana un zaļumballe Irlavas Studentkalna estrādē. Amatierkolektīvu koncerts un lustīga zaļumballe paredzēta arī Viesatās. Savukārt pie Slampes kultūras pils 22. jūnijā plkst. 20.00 būs vasaras saulgriežu ieskaņas koncerts. Plkst. 22.00 – Jāņu balle pie Cēres sporta halles, bet plkst. 23.00 – ielīgošanas zaļumballe Matkules estrādē (ir ieejas maksa).

Jāņu vakaru un nakti var pavadīt Engurē, kur svētku svinēšana sāksies Auniņparka estrādē plkst. 19.00 ar pirmizrādiVella kalpi”, bet plkst. 22.00 sākums ballei ar grupu “Smalkais stils”.

Vasaras saulgriežu pasākums un zaļumballe 23. jūnija vakarā arī Džūkstē.

Zemītes pils parka estrādē 23. jūnijā plkst. 20.00 Jāņu vakara koncertsVisa laba Jāņu zāle” un zaļumballe.

Kopīgai līgošanai un zaļumballei gatavojas arī Zantes pagasta estrādē.

23. jūnijā no plkst. 22.00 Jāņu balle Vānes estrādē.

Izkapts pļaušanas sacīkstes un citas atrakcijas Valkas novadā

20. jūnijā plkst. 20.00 Mierkalnu tautas namā koncerts “Lai zied visa pasaulīte” (ieejas maksa).

21. jūnijā plkst. 18.00 aktīvā ielīgošana Kārķos ar netradicionālo vainagu un rotu gatavošanu un izkapts pļaušanas sacīkstēm, cornhole zibensturnīrs.

21. jūnijā plkst. 19.00 ielīgošana Valkas pagasta Sēļos ar Valkas dziesmu draugu kopu “Nāburgi” un Valkas novada dejotājiem.

22. jūnijā plkst. 18.00 mājražotāju tirdziņš un vasaras saulgriežu gājiens Ērģemē. Plkst. 19.00 Ērģemes pilsdrupās amatierteātra izrādeJanka, valdies!”, kam sekos gruzīņu kantri dziedātāja Shota Adamashvilli koncerts, Jāņu svinēšana ar folkloras kopu “Mežābele” un brīvdabas kino, skatoties filmu “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”.

22. jūnijā plkst. 22.00 Valkas brīvdabas estrādē Jāņu balle ar grupu “Propelleris” (ir ieejas maksa).

23. jūnijā visu dienu pasākumsLīgojam Kārķos!”, kas noslēgsies ar Jāņu disko un atrakcijām Dabas koncertzālē (ir ieejas maksa).

23. jūnijā plkst. 10.30 sadziedāšanās “Līgojam, līgojam!” Valkā pie veikala Oļupe”.

23. jūnijā no saulrieta līdz saullēktam Jāņu nakts Vijmalā.

Labs saturs
14
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI