DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Vairāk nekā 13 tūkstoši ilgstošo bezdarbnieku saņēmuši dažādu speciālistu atbalstu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati uz 2018.gada decembra sākumu liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā iespēju saņemt Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem” ietvaros pieejamās speciālistu konsultācijas kopumā ir izmantojuši 13 146 ilgstošie bezdarbnieki, lai atgrieztos darba tirgū. Piemēram, 53% ilgstošo bezdarbnieku apmeklēja psihologu, 38% - psihoterapeitu, ar speciālistu palīdzību 1337 bezdarbnieki ārstējās no atkarībām.

ESF projekts “Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem” piedāvā arī citus atbalsta pasākumus – profesionālās piemērotības noteikšanu, veselības pārbaudes pie arodslimību ārsta, motivācijas programmu darba meklēšanai un sociālā mentora pakalpojumus. Lai padarītu atbalsta pasākumus pieejamākus, programmas dalībniekiem tiek piedāvāta transportēšana, ēdināšana un nepieciešamības gadījumos – arī izmitināšana.

Ja cilvēks jau ilgāku laiku ir bez darba, ar katru dienu kļūst arvien grūtāk rast motivāciju pārmaiņām. NVA atbalsta pasākumu rezultāti apliecina, ka profesionālu speciālistu iesaiste un individuāli pielāgots atbalsta rīku kopums ir piemērotākais veids, kā pārvarēt šķēršļus un pilnvērtīgi atgriezties aktīvajā darba tirgū,” norāda NVA ESF projekta “Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem” vadītāja Agnese Jēkabsone.

Projektu “Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem” NVA īsteno kopš 2016. gada. Projekta ietvaros arī 2019.gadā notiek atbalsta pasākumu īstenošana un informatīvā kampaņa “Bezdarbs nav bezdarbība!”, lai uzrunātu un par NVA piedāvātajiem atbalsta pasākumiem informētu ilgstošos bezdarbniekus, kuri bez darba ir gadu vai ilgāk.

Plašāka informācija par ilgstošajiem bezdarbniekiem pieejamajiem atbalsta pasākumiem un pieteikšanās kārtība atrodama NVA interneta vietnes www.nva.gov.lv sadaļā “Klientiem”.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI