NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
06. decembrī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Ārlietas
8
8

Saeima rezolūcijā noraidoša pret ANO Migrācijas paktu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rezolūciju, kurā Ministru kabinets aicināts “nenostāties pret sabiedrības vairākuma interesēm un Latvijas Republikas vārdā nepievienoties ANO Globālā drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas paktam”, Saeima pieņēma ceturtdien, 6. decembrī, ar 43 deputātu balsīm (31 balss pret).

Saeimas pieņemtajā rezolūcijā teikts, ka ANO Globālais drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas pakts esot pretrunīgs dokuments un ar vienpusīgu pozīciju. “Pakts noklusē imigrācijas radītos riskus valstu un sabiedrību drošībai, ekonomikai un identitātei,” teikts rezolūcijā.

Parlamentāriešu pieņemtajā dokumentā arī uzsvērts, ka minētais pakts neesot ticis pienācīgi prezentēts un skaidrots sabiedrībai un ka tā parakstīšana varot nonākt pretrunā ar Latvijas Republikas tiesību aktiem.

Kā teikts rezolūcijā, Saeima stingri nepiekrīt vienpusējiem ANO paktā ietvertajiem apgalvojumiem, ka “jebkāda migrācija, pat nelegāla, ir cilvēka tiesības, ka tā ir neizbēgama, pozitīva un atbalstāma parādība un labklājības, inovāciju, ilgtspējīgas attīstības avots”.

Noderīgas saites:

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI