E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6455
Lasīšanai: 2 minūtes

Sanitārā grāmatiņa, pārdodot dzērienus PET pudelēs

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. februārī, 2015
Raivis

Man pieder tirdzniecības vieta, kurā mēs tirgojam nepārtikas produktus. Esam nolēmuši uzsākt dzērienu tirdzniecību, kas ir iepakoti PET pudelēs. Cik darbiniekiem ir jābūt sanitārajām grāmatiņām? Visiem, vai pietiek, ka katru dienu veikalā ir viens darbinieks, kam ir sanitārā grāmatiņa un kurš arī atbild par produktu izvietošanu veikala plauktos?

A
atbild:
24. februārī, 2015
Edīte Brikmane
LV portāls
Pārtikas un veterinārais dienests
Vineta Grīnberga, Pārtikas uzraudzības departamenta daļas vecākā eksperte

Iepazīstoties ar situācijas aprakstu, Pārtikas un veterinārā dienesta Pārtikas uzraudzības departamenta Pārtikas izplatīšanas daļas Vecākā eksperte Vineta Grīnberga skaidro:

„Prasības obligāto veselības pārbaužu veikšanai noteiktas Ministru kabineta 2001.gada 27.novembra noteikumos Nr.494 „Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamo risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm” (turpmāk – noteikumi Nr.494).

 Noteikumi Nr.494 nosaka darbus, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām pirmreizējām un periodiskām veselības pārbaudēm, kā arī periodisko pārbaužu veikšanas biežumu. Noteikumu Nr.494 2.punkta 2.1.apakšpunkts paredz, ka obligāto pirmreizējo veselības pārbaudi un obligātās periodiskās veselības pārbaudes veic personām, kuru darbs ir tieši saistīts ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuras nodarbinātas  kādā no pārtikas aprites posmiem.

Uzņēmums ir atbildīgs par to, lai tiktu ievērotas normatīvo aktu prasības un tāpēc uzņēmums, izvērtējot katra darbinieka veicamos pienākumus un pastāvošos riskus, nosaka personas, kurām nepieciešamas veselības pārbaudes, to dokumentējot iekšējās kārtības noteikumos. Atbilstoši tam darbības ar pārtiku veic darbinieki, kuriem veiktas obligātās veselības pārbaudes.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas