E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6412
Lasīšanai: 3 minūtes

Par slima bērna kopšanai izsniegtas B lapas apmaksu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2015
Lana

Strādāju divās darbavietās, vienā darbavietā biju vēl bērna kopšanas atvaļinājumā, bet otrā jau strādāju, nācās ņemt slimības lapu B, jo saslima 1,6 gadus vecais bērns. Sanāca tā, ka pirmās 12 dienas nebiju darbā vienā darbavietā, bet pēdējās 2 dienas jau sanāca, ka neesmu jau abās darbavietās, jo bija jau jāatgriežas arī otrā darbavietā. Vai sociālie man apmaksās visas 14 dienas? Lapa apstiprināta abās darbavietās.

A
atbild:
20. februārī, 2015
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Aiva Zīrāka, Pabalstu metodiskās vadības daļas vadītāja

Saskaņā ar likuma „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” (turpmāk tekstā – likums) 11.pantu slimības pabalstu piešķir, ja persona neierodas darbā un tādējādi zaudē algotā darbā gūstamos ienākumus vai ja pašnodarbinātais zaudē ienākumus darba nespējas dēļ, t.sk. slima bērna kopšanas dēļ, ja bērns nav sasniedzis 14 gadu vecumu.

Savukārt likuma 18.pants nosaka gadījumus, kad slimības pabalstu nepiešķir, proti, ja persona darba nespējas laikā gūst ienākumus kā darba ņēmējs vai pašnodarbinātais.

Tādējādi, ja cilvēks strādā vairākās darbavietās un darba nespējas laikā pie kāda no darba devējiem turpina strādāt  - slimības pabalstu par šo periodu nepiešķir.

Jūsu gadījumā slimības pabalstu ir tiesības saņemt par visu slima bērna kopšanas periodu, t.i., par visām 14 kalendārajām dienām.

Tā kā slimības pabalsta mērķis ir kompensēt apdrošinātajai personai zaudētos darba ienākumus pārejošas darbnespējas periodā,- tad par pirmajām 12 dienām, kad pie viena no darba devējiem atradāties bērna kopšanas atvaļinājumā, bet pie otra darba devēja nevarējāt iziet darbā slima bērna kopšanas dēļ – slimības pabalsta apmērs tiks noteikts, ņemot vērā ienākumus, kas gūti tikai pie viena no darba devējiem, savukārt par periodu, kad bija beidzies piešķirtais bērna kopšanas atvaļinājums un jau vajadzēja atsākt strādāt (par to darba devējs ir sniedzis ziņas Valsts ieņēmumu dienestam), pabalsta apmērs tiks noteikts, ņemot vērā ienākumus, kas tiek zaudēti pie abiem darba devējiem.

Vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķina kārtību nosaka likuma 31.pants.

Slimības pabalstu piešķir 80% apmērā no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas.

Skaidrības labad jāmin, ka gadījumā, ja darba attiecības pastāvētu tikai ar vienu darba devēju un darba nespēja (arī slima bērna kopšana) iestātos laikā, kad darbinieks atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā - slimības pabalstu par šo periodu nepiešķirtu, jo cilvēks, atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā, darba nespējas dēļ vai slima bērna kopšanas dēļ, nezaudē darbā gūstamos ienākumus (darbā neierašanās iemesls nav darba nespēja vai slima bērna kopšana).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas