E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6055
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme

Mājdzīvnieka pārvadāšana sabiedriskajā transportlīdzeklī

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. janvārī, 2015
Zane

Ministru kabineta noteikumi Nr.Nr.322 "Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi" 5.p. noteic, ka: "Pārvadājot mājas (istabas) dzīvniekus Latvijas Republikas teritorijā, transportlīdzeklī ir Pārtikas un veterinārā dienesta (turpmāk – dienests) pilnvarota praktizējoša veterinārārsta izsniegta vakcinācijas apliecība vai mājas (istabas) dzīvnieka pase", bet 7.p. noteic, ka: "7. Pārvadājot mājas (istabas) dzīvniekus sabiedriskajā transportlīdzeklī: 7.1. suni ar uzliktu uzpurni tur pavadā vai bez uzpurņa ievieto dzīvnieku pārvadāšanai piemērotā somā, konteinerā vai būrī; 7.2. citus mājas (istabas) dzīvniekus ievieto piemērotās somās, konteineros vai būros.” Jautājums - vai dzīvnieka pase nepieciešama, pārvadājot mājdzīvnieku transportlīdzeklī jeb sabiedriskajā transportlīdzeklī? Kādas ir prasības, pārvadājot mājdzīvnieku sabiedriskajā transportlīdzeklī? Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
09. janvārī, 2015
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

MK noteikumu Nr.322 „Dzīvnieku pārvadāšanas noteikumi” 5.punkts, kas paredz, ka pārvadājot mājas (istabas) dzīvniekus, transportlīdzeklī ir veterinārārsta izsniegta vakcinācijas apliecība vai mājas (istabas) dzīvnieka pase, attiecas arī uz dzīvnieku pārvadāšanu sabiedriskajā transportlīdzeklī, piemēram, vilcienā un autobusā. Papildus suņa vai cita mājdzīvnieka īpašniekam, pārvietojoties ar dzīvnieku sabiedriskajā transportlīdzeklī, jāievēro MK noteikumu Nr. 322 7.punkts.

Dzīvnieku pārvadāšanu sabiedriskajā transportlīdzeklī regulē MK noteikumi Nr.599 „Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība”. Šo noteikumu 4. punkts nosaka – pasažieriem ir aizliegts sabiedriskā transportlīdzekļa salonā atstāt bez uzraudzības mājas (istabas) dzīvniekus.

74.punkts nosaka - sabiedriskajā transportlīdzeklī ir atļauts pārvadāt suņus, kaķus, dekoratīvos putnus, mājputnu vai dekoratīvo dzīvnieku mazuļus, kas pārvadājami dzīvnieku aizsardzības jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Pasažieris, kurš pārvadā dzīvnieku, rūpējas, lai dzīvnieks netraucē citus pasažierus.

Jāņem vērā, ka pasažieriem ir saistoši arī pārvadātāja noteikumi par sabiedriskā transporta lietošanu. Ar tiem var iepazīties pārvadātāja mājaslapā vai pie transportlīdzekļa vadītāja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas