E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4287
Lasīšanai: 3 minūtes
3
3
3
3

Lēmumu par administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. aprīlī, 2014
Samanta Lomonosova

Labdien! Man ir radušies jautājumi saistībā ar administratīvā aresta izciešanu. Tiesas sēde notika aprīļa sākumā, sodu izciešanas laiku tiesa nolēma izpildīt mēneša laikā. Līdz ar to: 1. Vai nav iespējams soda izciešanu atlikt līdz atvaļinājuma laikam, kas gan ir pēc 3 mēnešiem? 2. Un ja nokavē tiesas spriedumā atlikto mēnesi soda izciešanai, vai viņi var ierasties darba vietā un aizvest uz izolatoru? 3. Un vai ir iespēja piegādāt paciņu uz izciešanas vietu ar maināmām drēbēm, lasāmvielu un higiēnas precēm?

A
atbild:
14. maijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Arests ir bargākais no administratīvo sodu veidiem, un to lielākoties piemēro par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Lēmumu par administratīvo arestu izpilda policijas iestādes. Mēneša laikā kopš tiesas lēmuma saņemšanas  to varēja pārsūdzēt administratīvajā apgabaltiesā – protams, ja būtu pamatoti iemesli.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 317.pants nosaka:

„317.pants. Lēmuma par administratīvo arestu izpildes termiņi

Lēmumu par administratīvo arestu izpilda pēc tam, kad beidzies termiņš tā pārsūdzēšanai apelācijas kārtībā un lēmums nav pārsūdzēts, vai arī ir stājies spēkā apelācijas instances tiesas nolēmums. Ja apelācijas instances tiesa nolēmumu paziņo saīsinātā formā un pilnu nolēmumu sastāda vēlāk, administratīvo arestu izpilda pēc nolēmuma paziņošanas saīsinātā formā. Lēmumu par administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā no lēmuma par administratīvo arestu nodošanas izpildei.”

Tātad aresta izpildei cilvēks var pieteikties, zināmā mērā vadoties no soda izciešanai izdevīgākā laika. Administratīvo arestu personas izcieš īslaicīgās aizturēšanas vietās, kas nereti mēdz būt pārpildītas, tādēļ soda izciešanas laiku vēlams saskaņot ar policiju.

Izciešamā soda termiņš gan nav tik ilgs, lai notiesātā persona nevarētu paņemt līdzi nepieciešamo apģērbu un citas mantas.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas