E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3908
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Bērnu kopšanas atvaļinājums pēc dzemdību atvaļinājuma

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2014
innis

Vai māmiņai darbā jāatgriežas, kad bērnam paliek 1,6 gads? Jeb 1,6 gads + pēcdzemdību zilā lapa 56 vai 70 dienas=reāli bērnam aptuveni 1,8 gads?

A
atbild:
17. martā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Māmiņai darbā jāatgriežas pēc bērna kopšanas atvaļinājuma. Bērna kopšanas atvaļinājumu piešķir uz laiku, kas nav ilgāks par pusotru gadu.

Bērna kopšanas atvaļinājumā dodas pēc dzemdību atvaļinājuma, kas ilgst 56 vai 70 dienas, taču tas var būt arī ilgāks, ja māmiņa nepaspēj izmantot visas grūtniecības atvaļinājuma dienas līdz dzemdībām. Darba likuma 154.pants noteic, ka grūtniecības un dzemdību atvaļinājumu rēķina kopā un tā kopējais garums var būt 112 līdz 140 dienas. 

Līdz ar to katrai māmiņai laiks, kad jādodas uz darbu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, var nedaudz atšķirties. Ja māmiņa izvēlas izmantot pilna laika bērna kopšanas atvaļinājumu pusotra gada garumā un dzemdību atvaļinājums pēc dzemdībām piešķirts, piemēram, 70 dienas, tad brīdī, kad māmiņai ir jāatgriežas darbā, bērna vecums būs pusotrs gads un 70 dienas, tas ir mazliet vairāk par 1,7 gadiem.  

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas