E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3505
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Nav noteikts termiņš, kā bērns jāreģistrē bērnudārza rindā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. janvārī, 2014
Eva

Labdien! Cik ilgā laikā kopš dzimšanas brīža man ir jāpiesaka bērns bērnudārzā? Ja neesmu izdarījusi to uzreiz pēc bērna piedzimšanas un piereģistrēju bērnu pusgada vecumā, vai arī tad gadījumā, ja bērns netiks valsts dārziņā garās rindas dēļ, mēs varēsim saņemt līdzfinansējumu privātajam bērnu dārzam? Mēs dzīvojam Rīgā.

A
atbild:
13. janvārī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Rīgas pašvaldībā noteikta termiņa, lai pieteiktu bērnu rindā uz vietu bērnudārzā, nav.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Dzintra Āboliņa norāda: „Vecāki to var darīt jebkurā brīdī, jo reģistrācija notiek elektroniski. Vecāki var izvēlēties sev vēlamo bērnudārzu (pat vairākus) un norādīt, no kāda vecuma vēlas, lai bērns apmeklē dārziņu (uzņem ne jaunākus par pusotra gada vecumu, daļa bērnudārzu - no trīs gadu vecuma). Ja vieta vēlamajā laikā netiek nodrošināta, tad par tiem bērniem, kuriem pirmsskolas izglītības apguve tiek nodrošināta privātajos bērnudārzos, ir iespējams saņemt līdzfinansējumu no pašvaldības, ja privātā iestāde ir noslēgusi līgumu ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu par šāda pakalpojuma sniegšanu. Bērna un vecāku dzīvesvietai noteikti jābūt deklarētai Rīgā.”

Rīgas domes pārstāve aicina informāciju par Rīgas pašvaldības bērnudārziem (arī bērnu vecums, no kura uzņem iestādē, programmu apraksts u.tml.), kā arī  par privātajiem bērnudārziem, ar kuriem noslēgts minētais līgums, meklēt interneta vietnē www.e-skola.lv sadaļā „Iestāžu katalogs”. Bērnu pieteikšana iestādēs notiek elektroniski portālā www.eriga.lv .

Savukārt par valsts atbalsta piešķiršanu privātam bērna uzraudzības pakalpojuma sniedzējam lemj Izglītības un zinātnes ministrija, balstoties uz pašvaldības iesniegto informāciju par bērniem, kuri iepriekšējā mēnesī ir bijuši reģistrēti uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, bet saņēma pakalpojumu pie bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja.

 Šādu informāciju pašvaldība nosūta ministrijai katru mēnesi līdz piektajam datumam. To paredz 2013.gada 10.decembra Ministru kabineta noteikumu Nr.1462 „Kārtība, kādā tiek piešķirts un aprēķināts valsts atbalsts par bērnu no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja” 15.pants.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas