E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33675
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Jautājumi, kas saistīti ar bērnu tiesībām, jārisina bāriņtiesā

J
jautā:
22. augustā, 2024
Anna

Labdien! Vai mans dēls var saņemt kādas sociālās garantijas, ja viņam ir divas aizbildnes? Aizgādības tiesības man nav pārtrauktas, bet tagad dēls dzīvo pie aizbildnes vecāsmātes. Mājās nav pietiekami daudz platības, lai atgrieztos, un viņš pats arī negrib atgriezties, lai dzīvotu ģimenē. Vai man ir iespējams pārtraukt aizgādības tiesības, jo es esmu ierobežota pildīt savus pienākumus pagaidu aizsardzības pret vardarbību dēļ (no 2019. gada). Ir aizliegts tuvoties un kontaktēties ar mani, izmantot manus personus datus, dēla izglītošanā es arī nevaru piedalīties, jo dzīvoju tālu, sabiedriskais transports te brauc tikai vienu reizi dienā. 

A
atbild:
Šodien

Diemžēl nav iespējams sniegt skaidru atbildi, jo trūkst informācijas par vairākām būtiskām detaļām gan par aizbildņu statusu, gan bērna vecumu, kā arī to, kas šajā gadījumā domāts ar sociālajām garantijām.  

Rīgas valstspilsētas pašvaldības bāriņtiesa aicina jūs vērsties savas vai bērna deklarētās dzīvesvietas pašvaldības bāriņtiesā, lai noskaidrotu iepriekšminētos jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas