E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33548
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai slimnīcai jānodrošina medikamenti, ko pacients regulāri lieto citas saslimšanas dēļ

J
jautā:
11. augustā, 2024
Katrīna

Vai stacionārajā ārstniecības iestādē ir pienākums turpināt uzsākto pacienta hronisko slimību (piemēram, hipertensijas, psihisku veselības traucējumu) medikamentozo terapiju gadījumos, kad pacients tiek uzņemts stacionārā ar citu akūtu saslimšanu? Vai arī atbildība gulstas uz pacientu vai viņa tuvākajiem radiniekiem?

A
atbild:
10. septembrī, 2024
Veselības inspekcija
Inese Vēvere, Veselības aprūpes departamenta vecākā referente
Santa Galiņa
LV portāls

“Ja stacionārajā ārstniecības iestādē pacients iestājas ar akūtu saslimšanu, ārstniecības iestādei ir jānodrošina pacienta tā brīža veselības stāvoklim atbilstoša ārstniecība, tai skaitā zāles,” skaidro Veselības inspekcijas (VI) Veselības aprūpes departamenta vecākā referente Inese Vēvere 

Vienlaikus I. Vēvere norāda, ka saistībā ar medikamentiem, kurus pacients regulāri lieto hronisko slimību ārstēšanai, katrs gadījums vērtējams individuāli, jo ārstniecības iestādē var nebūt pieejamas konkrētās zāles, kuras ārsts izrakstījis ambulatorajai pacienta hronisko slimību ārstēšanai. 

Stacionāros lietojamo zāļu saraksti ir pieejami Nacionālā veselības dienesta mājaslapā.   

“Pacientam ir pienākums rūpēties par savu veselību un būt līdzestīgam ārstniecības procesā. Stacionēšanas gadījumā pacientam jāinformē ārstējošais ārsts par hronisko slimību ārstēšanā izmantojamajiem medikamentiem, tāpat ir jāpārrunā turpmākā attiecīgo medikamentu saņemšanas kārtība,” stāsta I. Vēvere.  

Atrodoties stacionārā, pacients visus ar ārstēšanos saistītos jautājumus var uzdot ārstējošajam ārstam, kā arī vērsties pie nodaļas vadītāja vai slimnīcas vadības. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 93 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas