E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3301
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Mājdzīvnieku turēšana - saskaņā ar noteikumiem

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2013
elize

Labdien, man ir tāds jautājums, es dzīvoju Daugavpilī privātmājā, mana kaimiņiene tur un pārdod suņus, tas ir viņas bizness. Katru dienu ir liels troksnis un smarža. Vai ir likumīgi turēt vairāk nekā 6-7 suņus vienā mazā privātmājā pilētas centrā? Būšu ļoti pateicīga par informāciju.

A
atbild:
10. decembrī, 2013
Pārtikas un veterinārais dienests
Iveta Kociņa, Veterinārās uzraudzības departamenta vecākā eksperte

Latvijas Republikas  normatīvie akti neaizliedz privātīpašumā turēt vairākus dzīvniekus (neierobežo to skaitu).  Tomēr dzīvnieku īpašniekam ir jāievēro dzīvnieku turēšanas noteikumi, piemēram, jānodrošina dzīvnieku sugai atbilstoši turēšanas apstākļi, jānodrošina, lai viņa īpašumā esošie dzīvnieki netraucē un neapdraud cilvēkus un citus dzīvniekus.  Dzīvnieka īpašnieku/turētāju pienākumus un dzīvnieku labturības prasības reglamentē Dzīvnieku aizsardzības likums un Ministru kabineta noteikumi Nr.266 „Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai”.

Ja Jūs traucē vai apdraud  kaimiņienes dzīvnieki, iesakām ar iesniegumu vērsties pašvaldības Administratīvajā komisijā vai pašvaldības policijā. Ja ir aizdomas, ka dzīvniekiem netiek nodrošināta atbilstoša labturība, ziņojiet Pārtikas un veterinārajam dienestam, norādot konkrētu dzīvnieku turēšanas vietas adresi, īpašnieku, kā arī  pārkāpuma būtību.

Vietējā pašvaldība savos saistošajos noteikumos ir tiesīga noteikt ierobežojumus dzīvnieku skaitam vienā turēšanas vietā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas