E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32812
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Tiesu izpildītājs nevar piemērot liegumu mantai, kas nepieder parādniekam vai nav laulāto kopējā manta

J
jautā:
28. maijā, 2024
Agita

Labdien! Dzīvesbiedram (neesam precējušies, ir kopīgs bērns) ir maksātnespējas process. Parāda piedziņa vērsta uz nekustamo īpašumu, naudas līdzekļiem un kustamo mantu. 2022. gadā iegādājos auto, paņēmu patēriņa kredītu, maksāju ikmēneša maksājumus, ir čeks, kas apliecina auto iegādi. Man kredīts jāatmaksā līdz 2025. gadam. Vai varu ZTI vai tiesai pieprasīt īpašuma tiesības uz auto un lai noņem liegumu? 

A
atbild:
03. jūnijā, 2024
Zaida Kalniņa
LV portāls

Tiesu izpildītājam ir pienākums parādniekam piederošajam nekustamajam īpašumam un kustamajai mantai (šajā gadījumā automašīnai) reģistrēt piedziņas atzīmi zemesgrāmatā un liegumu transportlīdzeklim CSDD. Tas tiek darīts ar mērķi, lai, kamēr saskaņā ar izpildu lietu tiek piedzīts parāds un sprieduma izpildes izdevumi, parādnieks nevarētu pārdot viņam piederošu kustamo un nekustamo īpašumu 

Tiesu izpildītājs nevar piemērot liegumu mantai, kas nepieder parādniekam vai nav laulāto kopējā manta. Tāpēc, iespējams, automašīna ir reģistrēta uz jūsu dzīvesdrauga, kurš nav laulātais, vārda. Ja jūs esat patēriņa kredīta ņēmēja un maksātāja, kā arī automašīnas lietotāja, varat vērsties pie tiesu izpildītāja ar lūgumu un apliecinājumiem par kredītņēmējas statusu un lūgt noņemt liegumu transportlīdzeklim CSDD.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas