E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32565
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai mūzikas pedagogs var strādāt pirmsskolā

J
jautā:
06. maijā, 2024
Katrīna

Labdien! Vai personai ar bakalaura grādu mūzikas pedagoģijā un specializāciju instrumenta spēles pedagoģijā ir tiesības strādāt par pirmsskolas skolotāju? Jau iepriekš pateicos par atbildi!

A
atbild:
21. maijā, 2024
Sarmis Mikuda
LV portāls

Izglītības likuma 48. panta pirmajā daļā noteikts, ka strādāt par pedagogu ir tiesības personai, kurai ir pedagoģiskā izglītība vai kura apgūst pedagoģisko izglītību, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām. 

Ministru kabineta noteikumu Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” 5.5. punktā noteikts, ka pirmsskolas mūzikas skolotājam ir nepieciešama pedagoģiskā izglītība un mūzikas skolotāja kvalifikācija. Tātad, ja jums ir piešķirta mūzikas skolotāja kvalifikācija, jūs esat tiesīga strādāt par mūzikas skolotāju arī pirmsskolā. 

Savukārt, lai strādātu par pirmsskolas skolotāju, papildus jāapgūst minēto noteikumu 21.3. apakšpunktā noteiktajam atbilstoša profesionālās kvalifikācijas pilnveides programma vismaz 72 stundu apjomā, pēc kuras apguves iegūts sertifikāts pirmsskolas saturā un didaktikā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 287 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas