E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30967
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Kā diplomētam ekonomistam pārkvalificēties par pirmsskolas skolotāju

J
jautā:
13. novembrī, 2023
Natālija

Labdien! Man ir augstākā izglītība ekonomikā. Vai varu pārkvalificēties par pirmsskolas pedagogu? Kas būtu nepieciešams?

A
atbild:
22. novembrī, 2023
Sarmis Mikuda
LV portāls

Izglītības likuma 48. panta pirmajā daļā noteikts, ka strādāt par pedagogu ir tiesības personai, kurai ir pedagoģiskā izglītība vai kura apgūst pedagoģisko izglītību, kas atbilst Ministru kabineta noteiktajām profesionālās kvalifikācijas prasībām. Šīs prasības nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”, kuru 5.1. punktā noteikts, ka par vispārējās izglītības pirmsskolas pedagogu ir tiesīga strādāt persona, kura ieguvusi augstāko pedagoģisko vai augstāko izglītību un pirmsskolas skolotāja kvalifikāciju.

No sniegtās informācijas izriet, ka jūs esat ieguvusi augstāko izglītību, bet tā nav pedagoģiskā izglītība. Tātad, lai strādātu par pirmsskolas skolotāju, jums jāiegūst pirmsskolas skolotāja kvalifikācija. Par pirmsskolas skolotāja izglītības ieguves iespējām vairāk informācijas varat uzzināt šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 272 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas