E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30254
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Parādu piedziņa no nepilngadīgas personas

J
jautā:
21. augustā, 2023
Iveta

Labdien! Vai tiesu izpildītājam ir tiesības vērst piedziņu uz aizbildnībā un audžuģimenē ievietotu bērnu naudas līdzekļiem? Komunicēt ar tiesu izpildītāju nav iespējams, e-pasti paliek bez atbildes, uz ierakstītām vēstulēm arī netiek atbildēts. Paldies!

A
atbild:
11. septembrī, 2023

Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 269. panta trešo daļu, ja sodītā persona ir nepilngadīgais, piespiedu izpildes ietvaros veicamās darbības vērš pret tā likumisko pārstāvi, izņemot gadījumus, kad nepilngadīgais ir nodots aprūpē audžuģimenei vai atrodas bērnu aprūpes iestādē.

Lai gan no minētās normas izriet, ka administratīvā naudas soda, kas piemērots nepilngadīgajam, kurš nodots aprūpē audžuģimenei vai atrodas bērnu aprūpes iestādē, piespiedu piedziņu neveic, šādi lēmumi ik pa laikam tiek iesniegti piedziņai zvērinātiem tiesu izpildītājiem. Šajā saistībā Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome ir informējusi visus zvērinātus tiesu izpildītājus, ka gadījumos, kad ir ievesta izpildu lieta pret bērnu, kurš atrodas audžuģimenē vai bērnu aprūpes iestādē, tā pabeidzama bez izpildes. Savukārt, ja tiek saņemts izpildu dokuments un no tā ir secināms, ka piedziņa ir veicama pret nepilngadīgu personu, kura atrodas audžuģimenē vai bērnu aprūpes iestādē, zvērināti tiesu izpildītāji ir aicināti izpildu lietu neievest, bet izpildu dokumentu atgriezt atpakaļ nosūtītājam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 120 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas