E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30012
Lasīšanai: 2 minūtes
1
3
1
3

Tiesības uz papildatvaļinājumu

J
jautā:
25. jūlijā, 2023
Sigita

Labdien!

Vai, atgriežoties darbā pēc ilgstošas attaisnotas prombūtnes un veicot novērtēšanu saskaņā ar MK noteikumu Nr. 494 4. punkta 4.4. apakšpunktu, darbiniekam nepienākas papildatvaļinājums par darba izpildes novērtējumu, kā tas ir citiem iestādes darbiniekiem pēc ikgadējās novērtēšanas?

A
atbild:
01. augustā, 2023
Valsts kancelejas Komunikācijas departaments
Santa Jirgensone, Ministru kabineta preses sekretāre

Ministru kabineta noteikumos Nr. 565 “Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām” ir noteikts, ka amatpersonai (darbiniekam) ir tiesības uz apmaksātu papildatvaļinājumu atbilstoši amatpersonas (darbinieka) darbības un tās rezultātu novērtējumam par iepriekšējo periodu. Papildatvaļinājuma apmērs aprakstīts noteikumos.

Ievērojot minēto, nodarbinātajam ir tiesības uz papildatvaļinājumu atbilstoši darbības un tās rezultātu novērtējumam, kas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 494 “Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu” veikts sešu mēnešu laikā pēc atgriešanās no ilgstošas prombūtnes.

Norādāms, ka atbilstoši noteikumiem papildatvaļinājuma dienu konkrēto sadalījumu attiecīgajā institūcijā, ņemot vērā finanšu resursus un cilvēkresursus, kā arī amatpersonas (darbinieka) darba izpildes intensitāti un atbildības pakāpi, nosaka institūcijas vadītājs.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 272 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas