E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29689
Lasīšanai: 2 minūtes

Individuālo aizsardzības līdzekļu kalpošanas laiks

J
jautā:
15. jūnijā, 2023
Iveta Briksne

Labdien! Kāds lietošanas termiņš ir aizsargķiverēm SH102? Instrukcijā nav uzrādīts. Paldies!

A
atbild:
22. jūnijā, 2023

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) 2016/425 (2016. gada 9. marts) par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem un ar ko atceļ Padomes Direktīvu 89/686/EEK (Regula) un tās vadlīnijām individuālie aizsardzības līdzekļi (IAL) pēc to pielietojuma un aizsardzības pakāpes ir iedalāmi trīs kategorijās. Galvas aizsardzības aprīkojums vispārīgi ir II kategorijas IAL. Ja galvas aizsardzības aprīkojums paredzēts darbam lielā karstumā vai darbam zemās temperatūrām, aizsardzībai pret liesmām, kūstošiem materiāliem, aizsardzībai pret elektrotraumām, tad šis ir III kategorijas IAL.

Regulas II pielikuma 2.4. punktā noteikts: ja ir zināms, ka jauna IAL projektēto veiktspēju var būtiski ietekmēt novecošanās, uz katras IAL vienības, ko laiž tirgū, un uz tās iepakojuma neizdzēšami un skaidri jānorāda izgatavošanas mēnesis un gads un/vai, ja iespējams, derīguma mēnesis un gads.

Ja ražotājs nespēj uzņemties saistības par IAL lietderīgās izmantošanas laiku, tad viņam instrukcijā jāsniedz visa informācija, kas vajadzīga, lai pircējs vai lietotājs spētu noteikt pamatotu derīguma mēnesi un gadu, ņemot vērā modeļa kvalitāti un faktiskos glabāšanas, lietošanas, tīrīšanas, apkalpošanas un apkopes apstākļus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas