E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29655
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par laulības šķiršanu

J
jautā:
12. jūnijā, 2023
Liene

Labdien! Vēlos šķirt laulību ar vīru. Nedzīvojam kopā jau ilgāk nekā divus gadus, ir kopīgi bērni, kopīgu īpašumu nav. Vīrs pats piekrīt šķirt laulību, bet nekad nevar ierasties uz vizīti pie notāra jo bieži mēdz būt alkohola reibumā. Vai tiesas ceļā ir iespēja šķirt laulību bez izteiktiem sarežģījumiem, ja vīrs neierastos uz sēdēm?

A
atbild:
26. jūnijā, 2023

Laulību pie notāra šķirt ir vienkāršāk, jo ir iespēja savstarpēji vienoties bez strīda, arī finansiāli tas ir izdevīgāk nekā tiesā. Pamatojoties uz viena laulātā pieteikumu, laulību šķir tiesa, tā tas ir noteikts Civillikuma 70. pantā.

Tā kā jums ir nepilngadīgie bērni, šķirot laulību, ir jāvienojas par to aprūpi un uzturlīdzekļiem. Vecāku pienākums ir samērā ar viņu spējām un mantas stāvokli uzturēt bērnu. Šis pienākums gulstas uz tēvu un māti līdz laikam, kad bērns pats var sevi apgādāt. Strīdus par uzturlīdzekļiem bērnam izšķir tiesa, tā tas ir noteikts Civillikuma 179. pantā.

Ja atbildētājs neierodas uz tiesas sēdēm, tad tiesa pieņem lēmumu par procesuālo sankciju piemērošanu: naudas sodu, piespiedu atvešanu uz tiesu (atbilstoši Civilprocesa likuma 65. pantā noteiktajam).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas