E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29268
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Ārstniecības iestādes vadītājs ir atbildīgs par infekcijas slimību izplatības ierobežošanu iestādē

J
jautā:
24. aprīlī, 2023
Agnese

Labdien! Vai slimnīcai jāuzņemas atbildība, ja pacients viņu uzraudzībā saslimst ar Covid-19? Pensijas vecuma cilvēks tika nogādāts slimnīcā, jo nevarēja piecelties no gultas. Nogulēja slimnīcā mēnesi un saslima ar Covid-19. Rezultāts bija letāls. Kā pacients var justies droši slimnīcā, ja jebkurā momentā var saslimt ar Covid-19? Kā tuvinieki var justies droši?

A
atbild:
24. maijā, 2023
Santa Galiņa
LV portāls

Ministru kabineta “Noteikumi par higiēniskā un pretepidēmiskā režīma pamatprasībām ārstniecības iestādē” noteic, ka par infekcijas slimību izcelšanās un izplatības ierobežošanu ārstniecības iestādē ir atbildīgs ārstniecības iestādes vadītājs. Ārstniecības iestādes vadītājam ir uzdevums arī nodrošināt ārstniecības iestādes higiēniskā un pretepidēmiskā režīma plāna izstrādi un ieviešanu.

Veselības inspekcija, izvērtējot jūsu situāciju, uzsver: gadījumos, kad pacientiem vai to tuviniekiem šķiet, ka ārstniecības iestāde prasības neievēro vai pārkāpj, pacientam ir tiesības nekavējoties pieprasīt situācijas skaidrojumu pašā ārstniecības iestādē. Savukārt, ja pacientam nerodas pārliecība, ka ārstniecības iestāde pietiekami labi risina problēmsituāciju, tad iespējams vērsties ar iesniegumu Veselības inspekcijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas