E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29205
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Radiatora noņemšana

J
jautā:
18. aprīlī, 2023
Agnese

Esmu dzīvokļa īpašniece daudzdzīvokļu ēkā. Vai es varu pēc nepieciešamības noņemt vienu radiatoru? Apkurei tiek izmantots privātais gāzes katls, kas atrodas ēkā, un siltumpatēriņa uzskaitei tiek lietoti individuālie skaitītāji (katram dzīvoklim ir savs skaitītājs). Apsaimniekotājs apgalvo, ka radiatoru varu noņemt un saskaņošana nav nepieciešama. Vai tā patiešām ir? Paldies!

A
atbild:
21. aprīlī, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 4. pants nosaka, ka kopīpašumā esošajā daļā ietilpst arī atsevišķā īpašuma robežās esošie sildelementi, ja to funkcionālā darbība ir atkarīga no kopīpašumā esošajām inženierkomunikācijām.

Savukārt likuma 16. pants paredz, ka dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga izlemt ikvienu jautājumu, kas attiecas uz kopīpašumā esošo daļu. Tātad par radiatoru noņemšanu ir jālemj dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē.

Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Beikmanis skaidro, ka radiatora noņemšanas gadījumā energoinženierim ir jāveic aprēķini, cik dzīvokļa īpašniekam ir jāmaksā no kopējās siltumapgādes sistēmas patēriņa, piemēram, kāpņu telpas apsildei.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas