E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29018
Lasīšanai: 2 minūtes
2
7
2
7

Laulības reģistrācija ar Krievijas pilsoni, par turpmāko dzīvesvietu izvēloties Latvijas Republiku

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. martā, 2023
Liene

Sveiki! Vai ir iespējams reģistrēt laulību Latvijas pilsonim ar Krievijas pilsoni, atrodoties Baltkrievijā, Minskā? Lai satiktos, vienīgā iespēja šobrīd ir doties uz Minsku. Vai uzreiz pēc laulības reģistrēšanas Krievijas pilsonis varēs dzīvot Latvijā? Kādi dokumenti ir nepieciešami un kādas darbības jāveic? Ja pareizi saprotu, ņemot vērā pašreizējo situāciju, Krievijas pilsonis nevar atbraukt uz Latviju un reģistrēt laulību šeit.

A
atbild:
18. aprīlī, 2023

Pēc laulības reģistrācijas Baltkrievijā jums ne vēlāk kā 30 dienu laikā ir jāiesniedz par to ziņas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Dokumentam, kas izdots ārvalstīs, jāpievieno tulka apliecināts tulkojums latviešu valodā.

PMLP dokumentus iesniedz vienā no šiem veidiem:

Jāiesniedz šādi dokumenti:

Ieceļošanai Latvijas Republikā jūsu vīram ir jāsaņem vīza. Lai to saņemtu, jums ir jānoformē vīram ielūgums vietnē Latvija.lv. Par vīzas saņemšanu jums ir jāsazinās ar Latvijas Konsulāro pārstāvniecību Baltkrievijā, kas patlaban atrodas Vitebskā. Kontakti ir pieejami šeit.

Tālāk, jau esot Latvijā, jūsu vīram, lai uzturētos Latvijas Republikā ilgāk par 90 dienām pusgada laikā, skaitot no pirmās ieceļošanas dienas, ir nepieciešams noformēt uzturēšanās atļauju.

Lai saņemtu uzturēšanās atļauju, jums ir jāiesniedz dokumenti Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, kā arī jāsamaksā valsts nodeva. Tad attiecīgi ir jāgaida iestādes lēmums. Iesniedzamo dokumentu paraugi ir pieejami iestādes mājaslapā šeit.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas