E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28998
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Apakšējā dzīvokļa nopludināšana

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. martā, 2023
Lilita

Labdien! Maksāju regresa prasību par apakšējā dzīvokļa nopludināšanu, kas ir noticis kopīpašumā esošajās daļās, kur caurules atrodas zem sienas seguma. Neesmu tās mainījusi. Vai apsaimniekotājs drīkstēja norādīt, ka esmu vainīga? Vai ir iespējams prasīt anulēt šādu aktu? Paldies!

A
atbild:
20. martā, 2023
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvokļa īpašuma likuma 4. pants nosaka, kas ir kopīpašumā esošā daļa un par ko būtu jārūpējas visiem mājas dzīvokļu īpašniekiem.

Kopīpašumā esošajā daļā ietilpst dzīvojamās mājas un tās ārtelpu (galeriju, balkonu, lodžiju, terašu) ārējās norobežojošās konstrukcijas (tai skaitā sienas, arhitektūras elementi, jumts, koplietošanas telpu logi un durvis, arī ārdurvis), iekšējās slodzi nesošās konstrukcijas (tai skaitā nesošās sienas un kolonnas, kā arī atsevišķos īpašumus norobežojošās sienas), starpstāvu pārsegumi (tai skaitā siltuma un skaņas izolācijas slāņi), koplietošanas telpas (tai skaitā bēniņi, kāpņu telpas, pagrabtelpas), kā arī dzīvojamo māju apkalpojošās inženierkomunikāciju sistēmas, iekārtas un citi ar dzīvojamās mājas ekspluatāciju saistīti funkcionāli nedalāmi elementi, kas nepieder pie atsevišķā īpašuma (tai skaitā atsevišķā īpašuma robežās esošie sildelementi, ja to funkcionālā darbība ir atkarīga no kopīpašumā esošajām inženierkomunikācijām).

Lai saņemtu precīzāku atbildi uz jautājumu, jums ar visiem dokumentiem ir jāvēršas pie kvalificēta jurista vai zvērināta advokāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 220 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas