E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28996
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja ugunsgrēkā ir zaudēts mājoklis, pēc palīdzības jāvēršas pašvaldībā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. martā, 2023
Elīna

Labdien! Vecvecākiem nodega māja, tur vairs nevar dzīvot. Vai ir iespējams saņemt kādu kompensāciju no valsts vai pašvaldības? Māja atradās Seces pagastā. Ja tas ir iespējams, kur mums būtu jāvēršas? Māja nebija apdrošināta.

A
atbild:
23. martā, 2023

Ja notikusi nelaime, jāvēršas savā pašvaldībā un tās sociālajā dienestā. Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likums paredz iespēju saņemt pabalstu krīzes situācijā, kas ir operatīvi sniegts materiāls atbalsts ārēju notikumu radītu seku novēršanai vai mazināšanai. Pašvaldība saistošajos noteikumos var būt paredzējusi arī citu atbalstu, piemēram, uz kādu laiku nodrošināt dzīvojamās telpas.

Aizkraukles novada pašvaldības domes saistošajos noteikumos Nr. 2021/19 “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Aizkraukles novadā” ir paredzēts: “Personu nodrošina ar pagaidu dzīvojamo telpu, ja tās īrētā vai īpašumā esošā dzīvojamā telpa ir cietusi stihiskas nelaimes vai avārijas rezultātā un pašvaldība nevar nodrošināt šo personu (ģimeni) noteiktajā kārtībā un termiņā ar dzīvojamo telpu. Persona (ģimene) ar pagaidu dzīvojamo telpu tiek nodrošināta uz laiku, ne ilgāku par 1 (vienu) gadu.”

Saistošajos noteikumos ir noteikts, kādos gadījumos un kurus iedzīvotājus reģistrē rindā pašvaldības dzīvojamās telpas izīrēšanai, – atbilstoši likumam “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas