E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28737
Lasīšanai: 2 minūtes

Ikgadējais atvaļinājums pirms maternitātes atvaļinājuma

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. februārī, 2023
Solvita

Labdien! 15.12.2022. uzsāku darba attiecības, līgums ir uz noteiktu laiku līdz 2023.gada rudenim. 07.06.2023. ir jādodas pirmsdzemdību atvaļinājumā. Cik ilgs šajā gadījumā būs ikgadējais atvaļinājums? Atvaļinājums tiks aprēķināts par nostrādāto laiku vai par periodu līdz darba līguma beigām?

A
atbild:
27. februārī, 2023
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja darba attiecības ir noslēgtas uz noteiktu laiku, turklāt šajā darba attiecību periodā ir paredzēta došanās maternitātes (pirmsdzemdību un dzemdību) atvaļinājumā, ikgadējo atvaļinājumu jums ir tiesības izmantot atbilstoši Darba likuma 150.panta ceturtajai daļai: sievietei pēc viņas pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma vai tieši pēc tā neatkarīgi no laika, kurā sieviete bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja. Viens darba attiecību mēnesis dod tiesības uz 1,68 atvaļinājuma dienām. Jums ir tiesības lūgt precīzu aprēķinu darba devējam (personāldaļai).

Atvaļinājuma nauda jums tiks aprēķināta, ņemot vērā fiziski nostrādāto laiku pirms došanās šajā darba devēja atvaļinājumā.  Par laiku, kad izmantosiet maternitātes atvaļinājumu, darba devējam nav jāmaksā, jo vienlaikus izmantot divus atvaļinājumus nav tiesiska pamata.  Maternitātes atvaļinājuma apmaksu nodrošina VSAA.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas