E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28701
Lasīšanai: 2 minūtes

Jābūt skaidrai informācijai par preces pilno cenu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. februārī, 2023
Arturs

Mani interesēja elektroniskās ierīces (telefona) piedāvājums komersanta lapā (iDeal.lv), tomēr piedāvājuma lapā bija skaidri norādīts, ka ierīce maksā noteiktu summu, kam tiks pieskaitīta speciāla "Datu nesēju atlīdzība" – 1,82 eiro, un ierīces kopējā summa būs ierīces maksas un datu nesēju atlīdzības summa. Piemēram: ierīce maksā  1389,00 eiro; datu nesēju atlīdzība - 1,82 eiro; kopējās izmaksas -- 1390,82. Izlasīju likumu, kurā noteikts, ka šo izmaksu nemaksā privātpersona, bet komersants, ievedot iekārtu. Paturot to prātā, man ir divi jautājumi: 1. Vai ir pareizi, ka šī vērtība nav jānorāda patērētājam kā pievienotā vērtība piedāvājumā? 2. Kāpēc citi komersanti šo pašizmaksu nenorāda atsevišķi un vai tas nebūtu jānorāda pirkuma dokumentā (čekā)?

A
atbild:
02. martā, 2023
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs
Sanita Gertmane, Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja

Patērētājam ir jābūt skaidrai informācijai par preces pilno cenu, bet datu nesēja izmaksu atsevišķa izdalīšana nav nedz svarīga patērētājam, nedz arī godīga.

Tieši par “iDeal.lv” veikaliem Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir saņēmis sūdzību par cenu norādīšanu, kurās nav ietvertas šīs papildizmaksas, tādēļ ir nosūtīta informatīva vēstule, ka preces cenai jāatbilst normatīvajiem aktiem, tas ir, jābūt ietvertiem visiem nodokļiem un izmaksām.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas