E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 28143
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Loteriju organizēšanas tiesības ir noteiktas likumā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2022
Elizabete

Labdien! Vai pašvaldības un valsts iestādes drīkst veidot sociālo tīklu kontu loterijas? Piemēram, bieži ir redzami ieraksti ar #konkurss, tad ir minēti nosacījumi, kurus izpildot var iegūt balvas. Tos parasti rīko privātie uzņēmumi. Vai saistībā ar šo konkursu rīkošanu kāds likums regulē arī pašvaldības un valsts iestāžu rīcību, ja pašvaldība vēlētos šādus konkursus rīkot? Paldies!

A
atbild:
27. decembrī, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saskaņā ar Preču un pakalpojumu loterijas likumu preču loterija ir spēle, kurā dalībnieki piedalās, veicot preču pirkumu, bet, nemaksājot dalības maksu, veic loterijas noteikumos paredzētās darbības; pakalpojumu loterija ir spēle, kurā dalībnieki piedalās, noslēdzot pakalpojuma līgumu, bet, nemaksājot dalības maksu, veic loterijas noteikumos paredzētās darbības.

Latvijā loterijas organizētājs var būt gan komersants, kas ražo preces, izplata, pārdod vai sniedz pakalpojumus, gan persona, kurai iepriekš minētais komersants ir deleģējis tiesības organizēt loteriju.

Lai organizētu preču vai pakalpojumu loteriju, komersantam, kas ražo preces, izplata, pārdod vai sniedz pakalpojumus, vai loterijas organizētājam ir jāsaņem loterijas atļauja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā.

Latvijā kontroli un uzraudzību par normatīvā regulējuma ievērošanu veic Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija.

Inspekcijas mājaslapā ir pieejams skaidrojums “Kas jāņem vērā konkursu, izložu un loteriju rīkotājiem un dalībniekiem?, kā arī aicinājums pirms līdzīgas aktivitātes uzsākšanas konsultēties ar Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas