E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27872
Lasīšanai: 3 minūtes

Pēdējā kursa studenta tiesības uz mācību atvaļinājuma izmantošanu

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. novembrī, 2022
Jānis

Labdien!

Esmu karavīrs un paralēli dienestam veiksmīgi mācos universitātē, 3. studiju kursā. Studiju virziens ir nepieciešams tiešo dienesta pienākumu izpildīšanai. Studiju veids ir pilna laika. Šis mācību gads man ir pēdējais.
Šogad jau esmu izņēmis 10 dienu mācību atvaļinājumu par 2022. gadu (janvārī), lai nokārtotu 2021./2022. mācību gada 1. semestra sesiju. Par 2022./2023. gadu mācību atvaļinājums vēl netika izņemts, jo sesija būs janvārī.
2023. gada 2. semestrī es rakstīšu bakalaura darbu.
Vai es varēšu izņemt līdz 10 darba dienām mācību atvaļinājumu janvārī, lai nokārtotu 1. semestra sesiju, un palūgt piešķirt 20 dienas atvaļinājuma martā, lai uzrakstītu bakalaura darbu? Vai ir maksimālais ierobežojums – 20 dienas gadā?
Likumu un skaidrojumus par iepriekšējiem gadiem izlasīju, taču patstāvīgi interpretēt un atrast atbildes man diemžēl neizdodas.
Paldies!

A
atbild:
23. novembrī, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Sniegtais situācijas apraksts pirmšķietami liek pieņemt, ka jums ir saistošas Atlīdzības likuma normas. Tas nozīmē, ka mācību atvaļinājumu jums piešķir, pamatojoties uz Atlīdzības likuma 44. pantu.

Regulējums paredz, ka gala pārbaudījumu kārtošanai, bakalaura, maģistra darbu sagatavošanai likums liek obligāti piešķirt mācību atvaļinājumu līdz 20 darba dienām gadā.

Savukārt semestra pārbaudījumu kārtošanai mācību atvaļinājuma piešķiršana ir institūcijas izvēle, iekšējā kārtībā paredzot piešķiramo dienu skaitu. Šo pārbaudījumu mācību atvaļinājuma maksimālais dienu skaits ir līdz 10 darba dienām mācību gadā, un tas ir attiecināms uz abiem mācību semestriem kopā.

Jautājumā sniegtais situācijas izklāsts norāda, ka jums būs tiesības uz semestra pārbaudījumu mācību atvaļinājumu, kā arī uz gala pārbaudījumu kārtošanai un bakalaura darba sagatavošanai obligāti piešķiramo mācību atvaļinājumu līdz 20 darba dienām gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 61 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas